Akaa-Volley ei pystynyt taltuttamaan Hurrikaania

Akaa-Volleyn parhaan pelaajan palkinnon pokannut Ivan Walter tekee yhden seitsemästä hyökkäyspisteestään Hurrikaanin torjunnan ohi. Kuva: Harri Mattila

Akaa-Volleyn ja Hurrikaani Loimaan Mestaruusliigan kamppailu alkoi niin kuin ennakkoon oletettiin. Hurrikaani vei ja Akaa-Volley vikisi. Runkosarjan nelossijan varmistanut Hurrikaani jätti selkävaivoista kärsineen Matti Oivasen ja kauden aikana vahvistukseksi tulleen Tomi Rumpusen vaihtopenkille. Siitä huolimatta Lauri Rantasen valmennettavat nakuttivat pisteitä jokaiselta tontilta.

Ensimmäinen erä päättyi vieraiden voittoon 17–25. Tulokseen vaikutti ennen kaikkea Hurrikaanin selkeästi korkeampi hyökkäysten onnistumisprosentti. Osan tästä voi laittaa Akaa-Volleyn torjuntapelin huolimattomuuden piikkiin. Useat loimaalaisten lyönnit päätyivät katsomon puolelle akaalaiskäsien kautta.

Akaa-Volley sai pelin juonesta kiinni jo ensimmäisen erän lopulla. Tilanteen 6–16 jälkeen erän loppu meni kotijoukkueelle 10-9. Ja kun pelihuumori löytyi, Lauri Tihisen valmennettavat eivät siitä enää luopuneet. Toiseen erään saapui rentoa ja iloista lentopalloa pelannut ryhmä. Ote säilyi loppuun saakka, ja tuomarin viheltäessä erän päättyneeksi tulostaululla loistivat lukemat 25–22.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen hyvä ote jatkui aina erän ratkaisupalloihin saakka. Kun päästiin tilanteeseen 20-20, Hurrikaanin kova rutiini tuli näkyviin. Se pelasi viimeiset pallot virheettä ja vei erän 20-25.

Maajoukkuehakkuri Antti Ropponen pysähtyy Scott Siwickin ja Joni Mikkosen torjuntaan. Kuva: Harri Mattila.

Ratkaisueräkin oli tasainen ja hetken jo näytti siltä, että Akaa-Volleyn ote pitää loppuun saakka. Jälleen kerran juuri tärkeissä palloissa nähtiin akaalaisten helppoja virheitä ja näin erän lopputulos oli vieraille 22-25.

Hurrikaani Loimaa vei siis pisteet numeroin 1–3 (17–25, 25–22, 20–25, 22–25).

Monitoimihallin tunnelma saa kiitosta

Loimaalaisten parhaana palkittu maajoukkuehakkuri Antti Ropponen oli tyytyväinen lopputulokseen.

– Ehkä tässä pelissä hieman näkyi se, että meille varmistui runkosarjan nelossija juuri ottelun alla. Jonkin verran ote lipsui aika ajoin. Kolme pistettä lämmittää kuitenkin mieltä.

Akaa-Volleyn parhaana jälleen palkittu yleispelaaja Ivan Walter kaipaa joukkueeltaan enemmän uskoa omaa tekemiseen.

– Jälleen kerran teimme pelin itsellemme vaikeaksi. Kun paikka tulee, pallot pitää tappaa. Liikaa tulee helppoja virheitä. Meillä on mahdollisuus voittaa kaikki Mestaruusliigan joukkueet, kunhan vaan uskomme itseemme.

Lauri Rantanen antoi tunnustusta kentälle päässeelle poikkeukselliselle kokoonpanolle.

– Meillä oli tänään kentällä hieman erilainen kokoonpano. Onneksi alussa ei tehty juurikaan virheitä, niin saatiin peli käyntiin. Uudet kaverit kehässä näyttivät parastaan. Tämä oli hyvä sauma antaa peliaikaa. Jokaista saatetaan tarvita pudotuspeleissä.

Lauri Tihinen oli harmissaan ottelun lopputuloksesta mutta kiitteli yleisöä ja talkooväkeä.

– Viikolla pelattu peli Rantaperkiön Iskua vastaan selkeästi näkyi alussa. Siihen oli kova lataus, ja näytti että pelaajat eivät tänään olleet valmiita ottelun alussa. Toinen erä oli meiltä loppuun saakka hyvää lentopalloa. Kolmas ja neljäs hävittiin selkeästi verkolla.

– Iso kiitos jälleen kerran kotiyleisölle ja Hurrikaanin kannustusjoukolle. Tunnelma salissa oli hieno. Myös meidän talkooväki ansaitsee kiitokset. Hienoa työtä pelistä toiseen.

Runkosarja päättyy Akaa-Volleyn osalta kahteen vieraspeliin. Ensi perjantaina joukkue kohtaa Team Lakkapään Rovaniemellä ja lauantaina Leka Volleyn Kuopiossa.