Akaa-Volley taisteli raajarikkoisena erän sarjakärjeltä

Akaa-Volleyn vastaanottoa vahvistamaan hankittu brassi Ivan Walter oli VaLePa pelissä terävänä sekä verkolla että syöttöruudussa. Parin ässän saattelemana tuloksena olivat teholukemat 15/+12. Kuva: Markku Ruonala.

Lauantain kotipelissä Toijalan Monitoimihallilla Akaa-Volley kohtasi sarjaa suvereenisti hallitsevan Sastamalan ylpeyden VaLePan. Kotijoukkueen taistelu riitti yhteen erävoittoon, kun täydet kolme pistettä lähti Vammalan suuntaan luvuin 1–3 (18–25, 25–20, 18–25, 16–25). Kolme avauskentällisen pelaajaa puuttui kotijoukkueen rivistä, kun Teemu Koivunen oli kuumeessa, Ossi Heino paranteli keskivartalovammaa ja Voitto Köykkä oli A-junioreiden turnauksessa.

Ennen peliä valmentajahaastatteluissa ei jälleen liikoja suunnitelmia paljastettu.

– Otteluruuhkaa meillä on europelien ja tiiviin liigatahdin vuoksi, ja sen perusteella meidän täytyy miettiä pelaajiamme illan otteluun. Flunssa-aaltoa ja loukkaantumisia on ollut myös, kierteli VaLePan valmentaja Sami Kurttila illan peluutuskysymystä.

– Mikäli Suomen paras joukkue yhtään hellittää otettaan, olemme kyllä valmiita iskemään, avasi ennakkosuunnitelmiaan puolestaan Akaan pääkäskijä Lauri Tihinen.

Valmennusosastolle keltainen kortti

Ottelu menikin käsikirjoituksen mukaisesti. Ensimmäisen erän alkutahdit määräsi VaLePa. Tekniselle aikalisälle mentiin lukemissa 12–14. Vaikka kotijoukkue pääsi erän puolesta välistä peliin mukaan paremmin ja paremmin, venytti vierailijat piste-eroa tasaisesti erän loppua kohti.

Toinen erä alkoi tasaisemmin. Kotijoukkue innostui puolustamaan hurjasti, ja vaikka vieraat olivat teknisellä aikalisällä vielä pisteen edellä, otti Akaan miehistö sen jälkeen erän komentoonsa. VaLePa vaihtoi tilanteessa 16–14 Erik Sundbergin yleispelaajan tontilta pois ja Olli Kunnari tuli rauhoittamaan peliä. Kylmänä kentälle tullut Kunnarikaan ei toisen erän suunnan kääntämisessä onnistunut. Akaan miehistö takoi pisteitä joka puolelta, eikä ote lipsunut edes erän lopussa. Pitkälle erätauolle mentiin ansaituissa 1–1-lukemissa.

Kolmannen erän alku oli toisen erän toisinto. Pisteen–parin erolla mentiin tilanteeseen 13–13. Sen jälkeen pelattiin muutama tiukka taistelupallo, tuomarille sattui pari hieman kyseenalaista tuomiota kotijoukkueen tappioksi, kotijoukkueen valmennusosastolle heilahti keltainen kortti ja tilanne olikin yhtäkkiä jo 16–21. Siitä VaLePa lasketteli helpohkoon erävoittoon.

Neljännen erän alussa nähtiin vielä sisuuntunut kotijoukkue. Erää johdettiin parhaimmillaan 7–3, kunnes vieraiden aikalisän jälkeen peli tasoittui. VaLePa tuli väkisin rinnalle tilanteessa 8–8 ja vaihtopenkiltä kenttäkomennuksen saanut Sundberg syötti kotijoukkueen vastaanoton rikki. Kun Sundbergin syöttövuoroa säesti vielä Markus Kaurto samanlaisella syöttöputkella, oli kotijoukkue lyöty ja täydet kolme pinnaa lähti vieraiden matkaan.

Akaa-Volley kohtaa tiistaina Iskun

VaLePan parhaana palkittiin passari Mikko Esko ja kotijoukkueen parhaana Ivan Walter, joka hyökkäsi teholukemat 15/+12. Ivan oli omaan peliinsä tyytyväinen, mutta luonnollisesti tappio harmitti.

– Vastustaja oli tänään loistava. Muutamissa ratkaisupalloissa he olivat huolellisempia, ja me sorruimme samaan aikaan pieniin ratkaiseviin virheisiin. Passari luotti minuun hyökkäyspäässä ja minä kiitin luottamuksesta, sanaili pelin jälkeen aina yhtä positiivinen brassi.

Akaa-Volleyn pelit jatkuvat jo tiistaina 27.2. vieraspelillä Rantaperkiön Iskua vastaan. Peli alkaa Pyynikillä kello 18.30.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?