Arto Arola jäädytti Kurisjärvelle luistelukentän yhteiseen käyttöön

Entisen Kurisjärven koulun kentän jäädyttänyt Arto Arola on käynyt itsekin pari kertaa jäällä poikansa kanssa.

Kun Arolan kartanon isäntä Arto Arola viime vuonna osti Akaan kaupungilta entisen Kurisjärven koulun, uuden omistajan ensimmäisiä suunnitelmia oli tehdä talvella luistinrata kaukalon paikalle kyläläisten käyttöön. Arola jäädytti kentän pakkasten tultua tammikuussa.

– Jää on kaikkien käytettävissä omalla vastuulla, Arto Arola kertoo.

Arolan mukaan Akaan kaupunki on lupaillut kentälle myös valoja, mutta ajankohta ei ole Arolan tiedossa. Arola pyrkii pitämään kentän myös puhtaana lumesta.

– Jos joku haluaa tehdä lahjoituksen, toki tänne saa tuoda kolan ja harjan ja pitää puhtaana. Kun itse olin pieni, otimme alkulämmöt kolaamalla, Arto Arola sanoo.

Arola kertoo, että menneinä vuosina kentän jäädytyksestä huolehtivat kylätoimikunta ja sittemmin Kylmäkosken kunta. Kylmätoimikunta teki kentälle ensimmäisen kaukalon ja toinen oli kunnan kylätoimikunnalle lahjoittama. Arolan tietojen mukaan viimeksi käytössä olleet laidat ovat paloina kaupungin varikolla Viialassa.

– Kentän saa tehtyä ilman laitojakin. Kun kaukaloa ei ollut, autolla pääsi ajamaan kentälle ja laskemaan vettä suoraan auton takaa. Vettä meni muutaman kymmenen kuutiota, Arola toteaa.

Jäädytykseen tarvittavan veden hän toi paikalle omalla säiliöautollaan.

Entinen koulurakennus on tällä hetkellä asumiskäytössä. Kaupungin yksityishenkilön kanssa tekemä viiden vuoden vuokrasopimus siirtyi kaupassa Arolalle. Arolan mukaan suunnittelu rakennuksen tulevasta käytöstä on ajankohtaista vuokra-ajan päätyttyä 2022.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>