Ystäväjuhlaa vietettiin Viialan Työväentalolla ja Sykkeellä

Viialan Työväentalolla askarreltiin Nuorten Kotkien opastuksella. Kuvat: Sirpa Koivisto.

SPR:n Akaan osasto järjesti ystävätapahtumat lauantaina Viialassa ja Toijalassa. Aamupäivällä osasto keitti Viialan Työväentalolla kahvit ja oli valmiina esittelemään osaston toimintaa. Viialan Nuoret Kotkat olivat ideoineet monenlaista askartelutehtävää perheen pienimmille. Liekö olympialaisten naisten viesti liimannut viialalaiset telkkarin ääreen vai mistä kiikasti, mutta kovin vähän oli väkeä liikkeellä Työväentalon suuntaan.

Toisin oli iltapäivällä Toijalassa Akaan osaston toimitilalla Sykkeellä, jossa kahden aikoihin aloitettiin ystäväjuhla. Tupa oli täynnä, kolmekymmentä henkeä loi tiiviin ja lämpimän ilmapiirin ja vilkas puheensorina täytti tilan.

Kahvittelukin avasi kielenkantoja, mutta välillä keskityttiin seuraamaan myös ohjelmaa.  Ystävätoiminnan vetäjä Helena Lampinen avasi tilaisuuden ystävyydestä kertovalla runolla ja laulettiin tuttuja talvilauluja, jotka ilmankin puolesta sopivat ohjelmaan.

Välillä pistettiin älynystyröitä liikkeelle, kun piti keksiä, mistä lauluista oli laadittu kysymyksiä, tai miettiä, koska ystävänpäivän vietto on Suomessa aloitettu. Oikeat vastaukset tuottivat suut makeaksi.

Totuttuun tapaan juhlassa oli myös näytelmä, jossa tällä kertaa oltiin kenkäkaupassa. Monenlaisia pulmia kengänostajilla olikin, vaan taitava myyjä hoiti kaikki tyytyväisiksi.

Hymyssä suin väki poistui viettämään lauantaita kotiinsa ja edellisvuosien tapaan toiveena oli, että ensi vuonna tavataan taas samoissa merkeissä.

Riitta Mäkelä

Sykkeen ystäväjuhlan näytelmä sijoittui kenkäkauppaan. Riitta Mäkelä esitti kenkäkauppiasta ja Helena Lampinen kenkiinsä tyytymätöntä asiakasta.

Ystäväjuhla houkutteli väkeä Sykkeelle tuvan täydeltä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?