Leijona Futsalille niukka kotivoitto GFT:stä

Petri Grönholm väänsi vahvasti espoolaisia vastaan. Kuva: Tuukka Nyström.

Futsal-Liiga jatkui odotetun tasaisella ja fyysisellä ottelulla lauantaina Toijalan Monitoimihallilla. Peli ratkesi pitkän kaavan kautta, kun vasta voittomaalikilpailu toi eron joukkueiden välillä. Lopulta Leijona Futsal oli rankkareissa tarkempi kuin GFT ja piti näin kaksi sarjapistettä Akaassa lukemin 3–2 vm, 2–2 (1–0) espoolaisvieraidensa kustannuksella.

Kotijoukkue vei ottelun avausjakson nimiinsä lukemin 1–0. Ainoasta maalista vastasi hienon soolosuorituksen jälkeen Jussi Nyström, joka pommitti pallon hirvittävällä kanuunalla vastustajan maalivahdin käsien läpi verkkoon.

Vauhdikkaan ja intensiivisen pelin tiimellyksessä kotijoukkue oli niskan päällä. Se rakensi enemmän maalipaikkoja, joten johtomaali oli ansaittu. Mutta kotijoukkueen maalilla torjunut Tuomas Kallioinen oli myös täystyöllistetty. GFT rakensi omat paikkansa ilman tulosta

GFT iski kahdesti

Jirka Järvi iski voittomaalikilpailun ratkaisumaalin. Kuva: Leijona Futsal.

Toisella jaksolla kotijoukkueen ote hiukan herpaantui, ja peli oli kääntyä vierasjoukkueelle. Pienestä oli taas kiinni. kun ensin Leijona Futsal ei osunut omista paikoistaan ja GFT osui. Vieraat iskivät kahdesti viiden minuutin välein, ja yhtäkkiä espoolaiset olivatkin johtoasemassa. Leijona Futsal lähti takaa-ajoasemaan ja vyörytti väkisin pelin painopistettä kohti vieraiden päätyä.

Ansaittu tasoitus saatiin ajassa 33.36, kun Petri Grönholm löysi syötöllään parhaaksi leijonaksi valitun Jovan Stankovicin. Tarkka kuti etukulmasta ohi GFT-maalivahdin ja lukemat 2–2. Loppuminuuteilla molemmat joukkueet jahtasivat vimmatusti voittomaalia. GFT haki sitä jopa lentävän maalivahdin turvinkin viimeisellä peliminuutilla. Maukkaista tilanteista huolimatta kummassakaan päässä ei osuttu enää tolppien väliin, ja näin edessä oli jatkoaika.

Väsyneet leijonat

Kun jatkoaikakaan ei tuonut tulosta, siirryttiin rankkareihin. Siinäkään ratkaisua ei meinattu saada millään jokaisen pelaajan laittaessa palloa pitseihin. Vasta kahdeksannessa parissa nähtiin se pieni ero, jolla kotijoukkue nappasi lisäpisteen sarjataulukkoon. Ensin Jirka Järvi laukoi pallon vuorenvarmasti tolppien väliin, ja seuraavaksi Kallioinen torjui espoolaisyrityksen komeasti aivan alanurkasta. Kotijoukkueen valmentaja Stankovic oli pelin jälkeen huojentunut.

– Lähtökohtiin nähden nousu tappioasemasta voittoon oli meiltä hyvä suoritus. Viimeiset pari viikkoa on ollut todella rikkonaista treenaamista sairastelujen ja loukkaantumisten vuoksi. Olimme hiukan väsyneitä kentällä, mutta kovalla taistelulla punnersimme kuitenkin pisteet kotiin, Stankovic kiitteli joukkuettaan.

Tuomas Kallioinen torjui arvokkaan voiton Leijona Futsalille. Kuva: Leijona Futsal.

Runkosarjaa on jäljellä vielä neljä ottelua, ja taistelu kärkisijoista käy kuumana. Tulevana lauantaina sarjassa kolmantena oleva Leijona Futsal isännöi Someron Voimaa kotikentällään. SoVo majailee sarjataulukossa neljäntenä vain neljä pistettä akaalaisten perässä, joten kyseessä on jälleen todella iso ottelu pudotuspelien ennakkoasetelmia hakiessa. Ottelu käynnistyy lauantaina kello 13.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?