Valtuutetun lempipaikka

Maija Toivosen mielestä Toijalan rautatieasema on kaupungin käyntikortti

Maija Toivoselle Toijalan rautatieasema on edelleen tärkeä paikka, vaikka hän matkustaakin nykyisin työnsä puolesta vähemmän kuin ennen, jolloin matkapäiviä kertyi noin 40 vuodessa.

Kun Maija Toivonen lähtee työmatkalle ulkomaille, hyppää hän ensin junaan Toijalan rautatieasemalla. Asema on ensimmäisen kauden valtuutetulle – jos nyt ei ihan lempipaikka mutta ainakin tärkeä paikka. Toivosen mukaan tärkeä se on koko kaupungille.

– Meidän täytyy pitää junayhteyksistä ja miljööstä huolta. Tämä on meidän käyntikorttimme. Ennen kaikki tunsivat Toijalan aseman ja kaikki junat pysähtyivät täällä, Maija Toivonen toteaa.

Muita tärkeitä paikkoja Toivoselle ovat koti ja mökki, joka kuntarajojen muuttumisen myötä siirtyi aikanaan Viialan kunnasta Vesilahteen.

– Poikieni mielestä lempipaikkani on sohva, jossa pädillä keskustelen muiden naisten kanssa Akaan asioista, Toivonen tuumaa.

Maija Toivonen on syntynyt Viialassa ja varttunut ja käynyt peruskoulun ja lukion Toijalassa. Kymmenen muualla asutun vuoden jälkeen hän palasi vuonna 2004 takaisin Toijalaan. Perheeseen kuuluu aviomies sekä kolme kouluikäistä poikaa.

– Tänne toivat nimenomaan kulkuyhteydet ja lapsiperheen arjen helppous. Täällä on kaikki lähellä, kylä on aktiivinen ja tarjolla on paljon edullisia harrastuksia. Pojat pystyvät kulkemaan yksin harrastuksesta toiseen.

Arjen helppouden lisäksi Toivonen näkee Akaan etuina suhteellisen hyvät palvelut.

44-vuotias rakennusalan diplomi-insinööri työskentelee betonielementtien valmistuslinjoja toimittavalla Elematic Oy:llä. Akaalaisyritys on markkinajohtaja omalla alallaan. Venäjän-kaupan hiljentymisen jälkeen Toivonen on toimittanut projektipäällikkönä elementtien valmistuslinjoja muun muassa Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Filippiineille, Etelä-Koreaan, Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan.

Teknistä lautakuntaa johtava Toivonen kuuluu sitoutumattomana Kokoomuksen valtuustoryhmään, mutta ei ole puolueen jäsen.  Kunnallispolitiikkaan hänet saivat mukaan kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmat ja niiden hoitaminen.

Vapaa-ajalla Toivonen vetää partiolippukunta Toijalan Eräveikoissa sudenpenturyhmää. Valtuutettu viihtyy myös kuntosalilla, laskettelurinteessä ja hiihtoladulla.

Juttusarjassa Akaan valtuutetut esittelevät lempipaikkansa ja puhuvat muutakin kuin politiikkaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.