Tipuri täyttyi talvipäivän viettäjistä – uudelle koululle kerättiin nelinumeroinen summa

Leevi Katoperä (vas.), Samuel Niskala ja Luukas Katoperä kuten moni muukin lapsi pääsivät Risto Jussilaisen vetämän reen kyytiin.

Tipurin kyläyhdistyksen ja Kylmäkosken VPK:n laskiaisrieha toi sunnuntaina sankan joukon ihmisiä Jalanti-järven jäälle ja Tipurin lumisiin rantamaisemiin. Tarjolla oli ohjelmaa pulkkamäestä pilkkimiseen ja paloauton esittelystä poniratsastukseen. Puffetista puolestaan sai vatsansa täyteen ruokaa ja herkkuja.

Laskiaisriehassa järjestettiin myös arpajaiset. Ostajia oli jonoksi asti, ja kaikki 400 arpaa menivät kaupaksi hyvissä ajoin ennen yhdestä neljään iltapäivällä kestäneen tapahtuman loppua.

Sekä arpajaisten että puffetin kuten kaikki muukin tapahtumasta kertynyt tuotto lahjoitetaan Kirkonkylän uuden koulun kannatusyhdistykselle. Tipurin kyläyhdistyksen hallitukseen kuuluvan Mia Kylenin mukaan rahaa kertyi noin 2000 euroa.

Mia Kylen (vas.) ja Jaana Pösö iloitsivat onnistuneesta laskiaisriehasta, jolla saatiin kerättyä Kirkonkylän uutta koulua varten noin 2000 euroa.

– Tosi moni firma lähti mukaan lahjoittamalla arpajaisiin palkintoja tai antamalla rahaa puffettihankintoihin, kertoo Timo Kangaslammen kanssa talvitapahtuman järjestämisvastuuta kantanut Kylen.

Kylenin kiitokset sai osakseen myös samalla 112-päivää viettänyt Kylmäkosken VPK naisjaostoineen.

– Oli hienoa järjestää laskiaisrieha porukan kanssa, jolla on paljon kokemusta tällaisesta. Myös Jussilaisen Risto oli täällä monena iltana hommissa, Kylen kehui naapurinsa Jaana Pösön kanssa.

Serkukset Juho Vihola (vas.) ja Jonne Vihola (oik.) olivat tulleet Tipurille laskemaan mäkeä jo yhdeltä, eikä into ollut kolmen jälkeenkään laantunut. Pojat eivät olleet tuhlanneet juuri aikaa edes ruokataukoihin, mutta samassa porukassa ollut Valtteri Nupponen oli käynyt välillä nauttimassa makkaran.

Tipurin Kyläyhdistys on haastanut myös muut yhdistykset, yhteisöt ja yritykset tukemaan Kirkonkylän koulun kannatusyhdistyksen toimintaa, jotta kaikki varainkeruu ei jäisi yhden pienen joskin pippurisen porukan harteille.

– Jokainen voi osallistua jollain tavalla, kuuluu kutsu Tipurilta.

Sari Rupponen talutti raviuran jälkeen rennompiin tehtäviin siirtynyttä Totemi Lin -suomenhevosta ja sen selässä ratsastavia lapsia ympäri peltoa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.