Kaupunginjohtajan irtisanomisen asianajajakulut ovat yli 14 000 euroa

Akaan kaupunginjohtajan erottamista valmistelleen tilapäisen valiokunnan puheenjohtajana toimi Mika Pajasmaa.

Akaan kaupunki maksaa Eversheds Asianajotoimisto Oy:lle 14 610 euroa kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren irtisanomisasiassa käytetyistä asianajajapalveluista.

Lasku sisältää eriä, jotka liittyvät lausunnon laatimiseen Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle Aki Viitasaaren valituksen johdosta, vastauksen laatimiseen Viitasaaren maksuvaatimukseen sekä kaupunginjohtajan irtisanomista valmistelleen tilapäisen valiokunnan avustamiseen. Asianajajana on toiminut Eversheds Asianajotoimisto Oy:n osakas, varatuomari Timo Jarmas.

Akaan kaupunginhallitus päätti viime tiistain kokouksessaan, että 7.3.2017 tekemästään päätöksestä poiketen se hyväksyy varatuomari Jarmaksen laskun tilapäisen valiokunnan oikeudellisesta avustamisesta ajalla 6.2.–26.5.2017. Päätös oli yksimielinen. Kaupunginhallituksen jäsenet Heli Piirainen (vihr) ja Hannu Järvinen (sd) eivät osallistuneet asian käsittelyyn ilmoitettuaan olevansa esteellisiä asiassa.

Tilapäisen valiokunnan avustamisesta aiheutuneet kustannukset laskun kokonaissummasta ovat yhteensä 6 230 euroa.

Kaupunginhallitus muutti näin maaliskuussa 2017 äänin 4–5, 1 tyhjä tekemäänsä päätöstä. Silloin kaupunginhallitus päätti, että se ei palkkaa asianajaja Jarmasta tilapäisen valiokunnan neuvonantajaksi eikä Akaan kaupunki maksa Jarmaksen antamaa oikeudellista neuvontaa.

Asianajajapalvelut, jotka liittyvät lausunnon laatimiseen Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle Aki Viitasaaren valituksen johdosta ja vastauksen laatimiseen Viitasaaren maksuvaatimukseen, ovat kaupunginhallituksen 21.8. tekemän päätöksen mukaisia. Tuolloin kaupunginhallitus päätti ostaa kaupunginjohtajan irtisanomisasiassa tarvittavaa lainopillista palvelua varatuomari Jarmakselta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.