VR laski lähijunien lipunhintaa kymmenyksellä

Akaalaiset työmatkaajat ja muut lähijunia käyttävät ovat vajaan kuukauden ajan päässeet hieman huokeammalla.

Helsingistä Tampereen ja Lahden suuntaan kulkevien VR lähijunien kaikkien lippujen hinnat laskivat maanantaina 12.2. alkaen 10 prosenttia. Kasvavat matkustajamäärät ja parantunut tehokkuus mahdollistavat pysyvästi edullisemman hintatason.

Hinnanlasku koskee kaikkia VR lähiliikenteen lipputuotteita, kaikissa kanavissa ja kaikilla lähiliikenteen reiteillä.

– Lähijunien lipunmyynti on siirtynyt uusittuihin, digitaalisiin kanaviin. Samalla matkamäärät kasvavat voimakkaasti ja toiminta on entistä tehokkaampaa. Kasvu ja tehostuminen näkyvät nyt lippujen hinnoissa. Tavoitteenamme on, että jatkossakin yhä useampi valitsee lähijunan, lähiliikennejohtaja Teemu Sipilä kertoo.

VR lähiliikenteen sarjalipun voimassaoloaika tuplaantuu. 12.2. alkaen myös VR lähiliikenteen sarjalipun voimassaoloaika pitenee neljään kuukauteen, kun se aiemmin oli kaksi kuukautta.

Lähes miljoona matkaa enemmän

Lähiliikenteen lipuja voi ostaa mobiilisovelluksesta, verkkokaupasta VR:n lippuautomaateista, asemien lipunmyynneistä ja kaikilta Suomen 600 R-kioskilta. Uusien digitaalisten kanavien osuus on kasvanut jo lähes puoleen kaikista myydyistä lipuista.

VR lähiliikenteessä tehtiin 2017 lähes kahdeksan miljoonaa matkaa, joka on yli 10 prosenttia edellisvuotta enemmän. Matkamäärien kasvu on ollut kiihtyvää etenkin Riihimäki–Tampere- ja Riihimäki–Lahti-reiteillä, jotka tulivat osaksi VR lähiliikennettä kesäkuussa 2017.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.