Tiikerit raapivat tärkeät kaksi sarjapistettä Akaasta

Teemu Koivunen sivaltaa tyhjältä verkolta ensimmäisen erän ratkaisupallon rajojen ulkopuolelle. Siitä sisuuntuneena Koivunen oli loppupelin aikana tulta ja tappuraa. Kuva: Harri Mattila.

Akaa-Volleyn ja Kokkolan Tiikereiden mestaruusliigaottelussa lauantaina alku oli kotijoukkueen näytöstä. Akaa-Volley eteni johtoasemassa aina ratkaisupalloihin saakka, ja alamaissa ollut laitahyökkäyskin oli löydetty tärkeällä hetkellä.

Mutta kuten niin usein aiemminkin, erän loppuun sattui pari helppoa virhettä. Ensin pallon käsittelyvirhe passari Ossi Heinolle ja sen perään keskitorjuja Teemu Koivunen sivalsi tyhjältä verkolta pallon niukasti sivurajan väärälle puolelle.

Toinen erä oli ensimmäisen toisinto sillä erolla, että nyt Akaa-Volley ei lopussa päästänyt Tiikereitä iholle. Teemu Koivunen ilmeisesti sisuuntui ykköserän lopun virheestään. Koivunen takoi erän lopussa palloa lattiaan niin sanotusti apinan raivolla ja otti lisäksi kaksi torjuntapistettä. Koivusen saldo koko pelissä oli komea 18/+16.

Kaksi seuraavaa erää olivat tasaista vääntöä alusta loppuun. Akaan hakkurina aloittanut Dmitri Borichev otettiin vaihtoon, ja tilalle tullut Ryan Mather kiitti tarjotusta peliajasta. Todella korkealta palloa takova Amerikan vahvistus väläytti myös peliälyään. Hän siirsi tyylikkäästi neljännen erän päättäneen pallon Tiikerien torjunnasta kentän ulkopuolelle.

Viidennessä eli ratkaisuerässä jatkettiin tasaista taistoa. Akaa-Volley nousi tilanteeseen 11–8, kun Jukka-Pekka Tuikka onnistui syöttöviivalla. Mutta niin vaan Tiikerit puristi tarkalla torjuntapelillä rinnalle ja näin mentiin jatkopalloille.

Ja kukapa muu olisi lyönyt viimeisen niitin Toijalan Monitoimihallin parkettiin kuin Tiikerien hakkuri Fredrik Gustavsson. Ruotsin maajoukkuehakkurin saldo pelissä oli tällä kerralla 33/+14. Jonkin verran Akaa-Volley sai niistettyä miehen hyökkäystehosta, mutta sekään ei auttanut kotijoukkuetta voittoon.

Tasainen koitos

Lähes 500-päinen katsomo sai vastinetta rahoilleen. Viisieräinen koitos päättyi vieraille 2–3 (23–25, 25–20, 22–25, 28–26, 15–17). Ottelun tasaisuudesta kertovat yhteenlasketut pisteet 113/113 ja plusmiinustilaston lukemat +35/+35. Akaa-Volley voitti torjunnat 10/9, mutta Tiikerit hyökkäsivät piirua tarkemmin, 42 prosenttia/44 prosenttia.

Kokkolalaisten valmentaja Tapio Nissi oli luonnollisesti helpottunut tuloksesta.

Akaa-Volleyn parhaaksi valittu libero Voitto Köykkä puolusti palloja peliin välillä vaikeistakin asennoista. Joni Mikkonen (17) ja Ossi Heino (8) ihastelevat nuoren miehen nopeutta. Kuva: Harri Mattila.

– Melko tyhjä olo on taas kerran. Pienet marginaalit ratkaisivat tämän pelin meille. Iso kiitos Kokkolasta saakka paikalle matkanneelle fanijoukolle. Saatte uskoa, että kannustuksesta oli apua tänään.

Nissi kiitteli myös joukkueensa parhaana palkittua Gustavssonia mutta muistutti voiton olevan koko joukkueen saavuttama.

– Aivan yhtä tärkeitä meille ovat ne pelaajat, jotka eivät pääse joka pelissä edes kentälle. Harjoituksissa joukkue hiotaan iskukuntoon.

Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen puisteli jälleen kerran päätään.

– Hienoa on pelata tasaisia kamppailuja. Mutta on myönnettävä, että olisi mukava välillä kääntää näitä voitoksikin. Noihin erän loppuihin kaipaan kovuutta. Liian monta sarjapistettä ollaan menetetty kalkkiviivoilla.

Akaa-Volley voitti vastaanottopelin selkeästi, ja siinä on Tihisen mukaan yksi selkeä syy hyökkäystehojen paranemiseen muutamaan edelliseen otteluun verrattuna.

Ensi lauantaina Akaa-Volley pelaa Raision Loimun vieraana, ja seuraava kotipeli on lauantaina 24.2. Silloin vieraaksi saapuu sarjakärki Vammalan Lentopallo.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>