Leijona Futsal ylsi yllätysvoittoon Sievissä

Dusan Milojevic irtoaa puolustajasta. Kuva: Iida Lesell.

Futsal-Liigassa Leijona Futsal matkusti lauantaina sarjakakkosen ja hallitsevan mestarin Sievin vieraaksi Pohjois-Pohjanmaalle. Kotiin tuomisina oli seuran historian ensimmäinen vierasvoitto Sievistä.

Voitto tuli hienolla koko joukkueen taistelulla, ja lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen loppulukemiksi kirjattiin 4–8 (3–6). Näin tärkeät kolme pistettä lähtivät Akaaseen, ja ne pitivät Leijona Futsalin sarjan kolmannella sijalla.

Ottelun lähtötilanne oli akaalaisittain haastava. Jirka Järvi ja Miikka Hurme jäivät kotiin parantelemaan vaivojaan, ja ennen ottelun alkua myös Tatu Ahonen todettiin pelikyvyttömäksi. Poissaoloista huolimatta – tai ehkä juuri siksi – joukkueen lataus otteluun oli hurja, ja jokainen pelaaja taisteli oman ruutunsa kiitettävällä tavalla.

Akaalaisilla historian kovin alkukiri

Pelin avauskymppi oli sellainen, mitä Sievissä tuskin on koskaan nähty – ja liekö tullaan koskaan näkemäänkään. Kolmen ja puolen minuutin kohdalla peli oli 0–4 ja kympin kieppeillä jo 0–5. Tätä edesauttoi Leijona Futsalin murhaava viimeistelyprosentti.

Kotijoukkue Sievi piti kyllä palloa hallussaan, mutta vieraat iskivät käytännössä jokaisesta hyökkäyksestään maalin. Ja maalit tulivat myös hienojen sommitelmien jälkeen. Jussi Nyström väläytteli nopeuttaan karaten oikealta laidalta kahdesti maalintekoon. Siinä välissä myös Petri Grönholm ja Mika Jussila olivat onnistuneet. Kun vielä yksi päivän suurimmista sankareista Jovan Stankovic iski taululle 0–5 ajassa 09.25, oli peli lähestulkoon taputeltu.

Mutta vain lähestulkoon. Sievi vyörytti maltillisesti hyökkäyksiään ja tuli myös jatkuvasti herhiläisenä Leijona Futsalin pallollisen kimppuun. Näillä eväillä se sai vierasjoukkueen herpaantumaan, ja Sievi jos joku on sellainen paikka, että herpaantua ei saisi.

Leijona Futsal puolusti tiiviisti Sievissä. Kuva: Iida Lesell.

Kotijoukkueen hurmos kantoi viisi minuuttia, ja se iski pallon kolmesti häkkiin. Tuomas Kallioinen vieraiden maalinsuulla joutui todellakin tekemään täyden päivätyön pisteisiin. Juuri ennen taukoa tehot 2+3 taiteillut Stankovic pöllytti jälleen verkkoja ja iski tuikitärkeän 3–6-maalin.

Leijonille sata tehtyä maalia täyteen

Jos oli 3–6-maali jo vähän syönyt kotijoukkueen suurinta takaa-ajointoa, niin lopullisesti se syötiin heti toisen jakson alussa. Tehot 2+1 ottelussa iskeneet Nyström ja Grönholm karkasivat vastahyökkäykseen, ja Grönholm ohjasi lukemiksi jo 3–7.

Vaikka Sievi näennäisesti yrittikin roikkua pelissä mukana, niin toisella jaksolla todellista hätää ei vierailla ollut. Toki Kallioinen nappasi muutaman hienon pelastuksen, mutta myös toisessa päässä pallo saatiin pari kertaa tolppaan. Vaikka Sievi sai yhden onnekkaan kavennuksen aikaiseksi, sen hyökkäyksistä puuttui avausjakson kaltainen jatkuva vaarallisuus.

Lopullisen sinetin pelille iski Yasar Elbeller, jonka loistava taisteluilme tarttui tänään koko porukkaan. Tarkka puttaus oman maalin edestä kaunisteli loppulukemiksi 4–8. Elbellerin maali oli samalla Leijona Futsalin kauden maali numero 100. Se on kova luku, ja peräti 25 maalia suurempi kuin toiseksi eniten tehneellä SoVolla.

Edessä kaksi kotiottelua

Leijona Futsalin päävalmentaja Jovan Stankovic kommentoi voittoa tyynesti.

– Viimeistelimme todella tehokkaasti pelin alussa, mutta muuten meille jäi taas paljon parannettavaa. Videoita on tietysti huomattavasti mukavampi katsella voitetun pelin jälkeen. Toivottavasti saadaan pian myös sairastuvalta kavereita takaisin, Stankovic pohdiskeli pelin jälkeen.

Leijona Futsalilla on nyt edessä kaksi kovaa kotiottelua kahtena seuraavana lauantaina. Tällä viikolla vastassa on espoolainen GFT ja ensi viikolla tuttuakin tutumpi somerolaisvastus SoVo.

Jussi Nyström iski jälleen kaksi osumaa. Kuva: Leijona Futsal

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>