Akaa ei osallistu tekopohjavesiyhtiö Tavasen osakeantiin

Akaan kaupungiunhallitus esittää valtuustolle, että kaupunki ei lähde mukaan Tavase Oy:n suunnattuun osakeantiin. Va. kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori esitti 622 osakkeen merkitsemistä, mutta hallituksen jäsen Heli Piirainen (vihr) esitti, että Akaa ei osakeantiin osallistuisi. Suoritetussa äänestyksessä Piiraisen esitys voitti äänin 1-10. Va. kaupunginjohtajan esityksen takana oli vain hallituksen jäsen Hannu Järvinen (sd).

Tekopohjavesilaitoshanke Pälkäneelle on erittäin suurta vastustusta herättävä. Hanketta vastustaa muun muassa Pälkäneen kunta ja alueen maanomistajat. Valkeakosken kaupunki on irtautunut hankkeesta muutama jo vuosi sitten.

Pälkäneen keskustan harjulle tekopohjavesilaitosta puuhaavan Tavase Oy:n yhtiökokous valtuutti viime heinäkuussa yhtiön hallituksen päättämään osakeannistga, missä annetaan enintään 20 000 uutta osaketta ja osakepääomaa korotettaisiin näin 700 000 eurolla. Hallitus tarttui asiaan ja nyt on menossa osakeanti yhtiön vanhoille omistajille nykyisten osakkeiden suhteessa. Akaan kaupunki on Tavase Oy:n osakas.

Osakeanti on päätetty toteuttaa kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa esitetään merkittäväksi 7 141 osaketta, josta Akaan merkittäväksi tulisi olisi tullut 622 osaketta. Merkinnän hinta olisi ollut 21 770 euroa.

Valtuuston päätettäväksi tulee myös kaupunginhallituksen esitys, että Akaan investointiohjelmaan ei lisätä vuodelle 2018 Tavase Oy:n osakeantiin 61 040 euroa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.