Akaa sai oman keilaseuran

Leo Virtanen (vas.) johtaa Akaan Keila ry:tä ja Ilkka Leino toimii keilaseuran sihteerinä.

Akaaseen on perustettu keilaseura Akaan Keila ry. Perustava kokous pidettiin 9. tammikuuta 12 henkilön voimin. Seuraan on liittynyt tähän mennessä 21 jäsentä.

Keilaseuran puheenjohtajaksi valittu Leo Virtanen kertoo, että keilaseura haluaa omalla panoksellaan tukea harrastusmahdollisuuden säilymistä Akaassa. Uudistunut, kahdeksanratainen Akaan Keilahalli toimii entisessä Helpiön tapettitehtaassa Toijalan Hallamäentiellä.

– Keilahalli on todella lähellä ja keilaaminen mukava harrastus. Toki keilata voi muutenkin kuin liittymällä keilaseuraan, mutta seura tuo mukanaan kaikenlaista muuta. Jäsenet saavat Keilailuliiton lehden sekä lisenssin ja vakuutuksen. Keilaseuralle tulee myös oma paita, marraskuussa keilailun aloittanut Leo Virtanen kertoo.

Akaan Keila ry aikoo järjestää viikkokilpailuja, perhetapahtumia ja lajin kursseja. Seura tekee yhteistyötä Akaan Keilahallin kanssa. Suomen Keilailuliiton organisaatiossa Akaan Keila ry kuuluu Valkeakosken Keilaliittoon, jonka alaisuudessa on viisi seuraa.

Viime torstaina Akaan Keilahalliin oli saapunut keilaajia Urjalan Eläkkeensaajista.

– Pääasiassa kyse on harrastustoiminnasta, hauskanpidosta ja yhdessäolosta, mutta halutessaan voi myös kilpailla, kertoo seuran sihteeri Ilkka Leino.

Ilkka Leino innostui keilaamisesta, kun hän aloitti vuonna 1976 opinnot Helsingin kauppakorkeakoulussa. Keilahalli sijaitsi asuntolan alakerrassa.

– Olimme varmaan useammin keilahallissa kuin kauppakorkeakoulussa, Leino nauraa.

Akaan Keila ry:n toiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä seuran puheenjohtajaan Leo Virtaseen (leovirtanen55@gmail.com) tai seuran sihteeriin Ilkka Leinoon (ilkka.leino@pp1.inet.fi).

Akaan Keila ry:n (AKE) hallitus

Leo Virtanen, puheenjohtaja

Paavo Pöyhönen, varapuheenjohtaja

Voitto Kukkonen, taloudenhoitaja

Jaakko Sjöblom

Joonas Saariniemi

Lasse Nieminen

Ilkka Leino, sihteeri

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?