Sampo Volley ei antanut Akaa-Volleylle pistettäkään

Sampo Volleyn torjuntamuuri oli pelin kuluessa kohdillaan. Kuvassa Dmitri Borichev yrittää ohittaa kolmen miehen räystästä.

Ennakkoasetelmat sunnuntai-illan Akaa-Volleyn ja Sampo Volleyn kohtaamiseen olivat selkeät. Kotijoukkue oli altavastaaja. Se oli ottanut viikolla Vantaan Ducksilta selkäsaunan, ja Ducks puolestaan jäi edellisenä päivänä Sampon jalkoihin.

Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen kertoi joukkueensa olevan kiukkuisella päällä heikosti sujuneen Vantaan vierailun jäljiltä.

– Vantaalla ei todellakaan mennyt kuin Strömsössä. Joukkueelta kaivataan huolellisuutta ja tiukempaa pelimoraalia tänään.

Sampo-Volleyn valmentaja Timo Tolvanen oli luonnollisesti katsonut Ducksin ja Akaan välisen kamppailun.

– Turha meidän on kuvitella, että tulossa olisi helppo koitos. Akaa on vaarallinen joukkue kotisalissaan.

Kovaa syöttöpeliä

Molemmat joukkueet panostivat kovaan syöttöön. Avauserän alussa Sampo Volley sai Akaan vastaanoton totaalisesti rikki ja kipusi jo 8–16-johtoasemaan. Kun kotijoukkue sai lopulta juonesta kiinni, se oli jo myöhäistä. Hyvää loppukiriä säväyttivät Ryan Matherin moukarimaiset hyppysyötöt.

Toista erää Akaa-Volley vei pisteen kahden johtoasemassa aina ratkaisupalloihin saakka. Kun vastaanotto oli tarkempaa kuin avauserässä, passari Ossi Heino pääsi ruokkimaan hyvässä hyökkäysvireessä olevia keskitorjujia Teemu Koivusta (7/+7) ja Scott Siwickiä (12/+10). Jatkopalloille venyneessä erässä Sampo oli lopussa hitusen terävämpi.

Kolmannen erän alku oli ykkösen kaltainen. Mutta tällä kerralla Akaa-Volleylta ei nähty loppukiriä. Sampon torjunta poimi pisteen toisensa jälkeen, eikä Tihinen löytänyt lääkkeitä hyökkäyspelin tehostamiseen edes pelaajavaihtojen kautta.

Sampo Volley vei ottelun suoraan 0–3 (22–25, 26–28, 16–25). Erityisesti vieraiden torjuntapelin huolellisuus pisti silmään ottelun tilastoista. Libero Aleksi Mutkan lisäksi ainoastaan Eetu Häyrinen jäi ilman torjuntapistettä. Sampo voitti verkkotaistelut numeroin 3–11. Myös ässäsyötöt menivät vieraille 2–8.

Akaa-Volley piilottelee osaamistaan

Scott Siwicki oli Akaa-Volleyn tehokkain Sampoa vastaan. Keskitorjuja otti kymmenen hyökkäys- ja kaksi torjuntapistettä.

Timo Tolvanen oli tyytyväinen Akaa-Volleyn tarjoamaan vastukseen.

– Pelimme lähti hyvin liikkeelle, mutta sitten Akaa tuli takaa lujaa ja antoi hyvän haasteen. Meillä onnistuivat etenkin laiturit loistavasti. Ja hakkuri Andrus Raadikin tehot (53 prosenttia) ovat nekin kohdillaan.

Lauri Tihisen kommenteissa alkaa olla toiston makua. Joukkue ei saa tuotua kaikkea osaamistaan näkyviin.

– Olemme useasti osoittaneet, että joukkueemme on taitava ja pystyy haastamaan kaikki liigajoukkueet. Tänäänkin kaksi ensimmäistä erää olivat lupaavia. Uskon vankasti, että jäljellä olevissa peleissä osaaminen tulee vielä näkyviin.

Akaa-Volleyn pelaajat saivat kotiläksykseen kaikkien onnistuneiden suoritusten muistelemisen. Viikon kuluttua lauantaina Toijalan Monitoimihallissa pelataan niin sanottu kuuden pisteen ottelu Kokkolan Tiikereitä vastaan.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Joni Mikkonen (9/+4) ja Sampo Volleyn puolestaan Andrus Raadik (20/+16)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?