Ducks murskasi Akaa-Volleyn 3–0

Joni Mikkonen saavutti liigaurallaan jälleen yhden merkkipaalun. Akaa-Volleyn kapteeni on nyt tehnyt vuosien saatossa yli 3000 pistettä. Kuvassa Mikkonen jujuttaa palloa Toni Kankaanpään ja Lassi Nurmisen torjunnan taakse.

Vantaan Ducks otti ison askeleen kohti lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelejä, kun se murskasi Akaa-Volleyn kotisalissaan suoraan 3–0 (25–14, 25–17, 25–18). Kolme sarjapistettä lisää vei joukkueen jo seitsemän pisteen päähän lähimmästä uhkaajastaan, Kokkolan Tiikereistä.

Ottelun jälkeinen tiedotustilaisuus oli yhtä kotijoukkueen ylistystä.

– Onnittelut Ducksille. Pelasivat tänään todella hienosti eikä meillä ollut sanan sijaa. Ei tässä auta kuin katsoa peiliin ja ryhdistäytyä, tunnusti Akaa-Volleyn parhaana palkittu keskitorjuja Scott Siwicki.

Positiivisuus ja huolellisuus hukassa

Myös Akaan valmentaja Lauri Tihinen onnitteli kotijoukkuetta vilpittömästi.

– Nyt täytyy myöntää, että me emme päässeet pelaamaan lainkaan. Ducksin syöttö ja torjunta-puolustuspeli oli ihan timangia. Muutamaan otteeseen saimme hetkeksi rikottua kurinalaisesti toimineen vastustajan kuvioita. Mutta välittömästi siellä reagoitiin tilanteeseen ja otettiin hallinta takaisin, päivitteli selvästi pettynyt valmentaja.

Tihinen lupasi yrittää kaivaa positiivisuutta joukkueeseensa. Nyt näyttää siltä, että pelaajien päät painuvat epäonnistumisten jälkeen ja se antaa vastustajalle mahdollisuuden pisteputkiin.

– Etenkin syöttöpeli on nyt pehmennyt liiaksi. Ja muutoinkin kaipaan lisää huolellisuutta otteisiin. Annoimme yhden erän verran pisteitä Ducksille omilla suorilla virheillä.

Ducks-valmentaja Ismo Tuominen oli luonnollisesti tyytyväinen keskiviikkoillan antiin.

– Nyt meni niin kuin ajateltiin. Etenkin pelaajien asenne oli kohdillaan. Kolmeen erään yli 50 onnistunutta puolustusta, mikä kertoo siitä, että kaikki muutkin kuin libero ryömivät lattian rajassa, hymyili Tiainen.

Sunnuntaina vastassa Sampo-Volley

Akaalaisittain positiivisia uutisia keskiviikon pelireissusta oli tasan kaksi. Joukkueen kapteeni Joni Mikkonen ylsi urallaan 3000 pisteeseen ja Akaan uskollinen kannustusjoukko sai jälleen kovasti kiitoksia.

Akaa-Volleyn palautumiskyky joutuu nyt kovaan testiin. Vantaan vierailu on saatava nollattua ennen viikonloppua. Mestaruusliiga jatkuu kotisalissa sunnuntaina kello 17. Verkon toiselle puolelle tulee kaiken kokenut joukkue Savosta, sarjataulukossa neljäntenä oleva Sampo-Volley.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?