Leka Volley haki latauksen Sampo-tappiosta ja vei täydet pisteet Akaasta

Joni Mikkonen tekee yhden kymmenestä hyökkäyspisteestään. Hasse Mattila (1), Ivan Walter (5) ja Scott Siwicki (12) varmistavat.

Akaa-Volleyn ja Leka Volleyn sunnuntain kohtaamisen alla molemmat valmentajat olivat luottavaisia. Leka Volleyn valmentaja Jukka Tuovinen luotti edellispäivän rökäletappion Sampoa vastaan tuoneen joukkueelleen ylimääräisiä näyttöhaluja Akaaseen.

– Olemme tiedostaneet Akaa-Volleyn hyvät kotipelit ja kannustavan kotiyleisön. Olemme valmiit kohtaamaan Akaan kotiluolan haasteen. Joukkue on terveenä ja täynnä näyttöhaluja.

Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen kertoi joukkueensa harjoitelleen kovaa koko viikon ja pitäneen lepopäivän ottelua edeltävänä päivänä.

– Hyvältä näyttää. Odotan mielenkiinnolla, pystymmekö horjuttamaan Lekan kovaa lentopallokonetta.

Akaa-Volleylta yksi hyvä erä

Teemu Koivunen oli jälleen tehokkaalla pelipäällä. Entinen maajoukkuepelaaja Jukka Lehtonen jää verkolla toiseksi.

Leka Volley aloitti ottelun kovilla hyökkäystehoilla ja otti selkeän johdon. Erän puolivälissä Akaa-Volley pääsi iholle Ivan Walterin onnistuneiden hyppysyöttöjen turvin. Mutta lopussa Leka tuli jälleen kovaa ja vei erän 20–25.

Kakkoserä oli todella tasainen ja olisi voinut päätyä kummalle hyvänsä. Kotijoukkueen harmiksi – jälleen kerran – ratkaisuhetkille sattui pari ikävää virhettä ja näin erä vierasjoukkueelle 24–26.

Kolmanteen erään kasaantui Akaa-Volleylle aivan liikaa omia virheitä. Kun vastustajalle annetaan 13 pistettä ilmaiseksi, ei juuri voittamisen mahdollisuuksia jää. Leka Volley vei ratkaisuerän lukemin 14–25 ja koko ottelun 0–3.

Akaa-Volleyn parhaana palkitun Joni Mikkosen saldo (10/+1) kertoo joukkueen illan vireestä. Hyökkäystehot jäivät 39 prosenttiin. Noilla tehoilla ei Mestaruusliigassa kerta kaikkiaan heru voittoja. Kaikilla muilla osa-alueilla Akaa-Volley haastoi Leka Volleyn tasaväkisesti.

Pehmeätä, pehmeätä

Lauri Tihinen oli todella pettynyt kolmanteen erään.

– Pakko oli yrittää syöttää kovaa. Jos Lekalle heittää syötöt alakautta, niin omille varpaillehan se pallo tulee. Tuo selittää osaltaan ison virhemäärän. Mutta onhan tuo hyökkäysprosentti aivan liian alhainen. Osan ehkä selittää passarityöskentelykin, mutta eniten syytän asennetta. Kyllä pallo pitää pystyä tappamaan, kun paikka annetaan.

Leka-Volley hoiti syöttöjen vastaanoton kahdella nostajalla. Redi Koci ja Teemu Silventoinen kantoivat suurimman vastuun takakentällä, ja Jan Heleniukselle jäi vain kahdeksan aloitusta nostettavaksi.

– Oli tiedossa, että Leka nostaa kahdella ja toki yritimme tuohon iskeä. Emme siinä onnistuneet, kuten ottelun lopputulos kertoo, sanaili Tihinen.

Jukka Tuovinen korosti joukkueen nousua Sampo-tappion jälkeen.

– Joukkue pelasi tänään kurinalaisesti. Olen ylpeä pojista. Mentiin, kuten sovittiin. Eikä annettu Akaan tunnetun kotiyleisön häiritä. Itse asiassa saimme yleisöstä lisävoimaa, kun olimme niskan päällä koko ajan.

Joni Mikkonen ei ottelua pitkään analysoinut.

– Pehmeätä, pehmeätä, pehmeätä. Toisessa erässä sentään pystyttiin hieman kovempaan hyökkäyspeliin. Mutta muutoin tuli liikaa toimituspalloja.

Leka Volleyn parhaana palkittiin ansaitusti keskitorjuja Henrik Porkka, joka hyökkäsi virheettä seitsemän kertaa. Ainoa miinusmerkintä miehelle tuli syöttöviivalla.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.