Oskari Matikainen aloitti moottoriurheilun 2,5-vuotiaana

Starttia vaille menoa!

Saarioispuolella vaalitaan perinteitä moottoriurheilun alalla. Lauantaina Sakasen pellolla järjestettiin perinteiset HankiRossit.

– Näillä pelloilla on aikaisemmin ajettu SänkiCrosseja, mutta vuodesta 2010  säännöllisesti kahdet kisat, Tarttilan Sänki- ja HankiRossit. Kuljettajille, jotka ajavat enemmän tosissaan ja virallisesti kilpailevat motocrossissa tai endurossa, tapahtuma antaa hyvää treeniä nopeaan peltoajoon, kertoo tämän epävirallisen tapahtuman puuhamies Erkki Wrangén.

Lauantain HankiRosseissa oli mukana 26 ajajaa 125-kuutioisissa ja kolme alle 80-kuutioisten sarjassa. Kilpailijoita oli eri puolilta Hämettä, Pirkanmaata ja Uuttamaata.

Isompien pyörien sarjan voiton vei Eetu Virtanen Turengista.

Isoisoisän jalanjäljissä

7-vuotias Oskari Matikainen oli kisan nuorin osanottaja.

Nuorin HankiRossien osanottaja oli 7-vuotias Oskari Matikainen. Hän aloitti moottoriurheilun jo 2,5-vuotiaana mönkijän selässä.

Oskarilla onkin tarttilalaista moottoriurheilutaustaa takanaan, sillä hänen isoisoisänsä oli kilpamoottoripyöräilijä Kalevi Tahvanainen. Kalevi Tahvanainen (1929–2004) harrasti alun perin painia. Hän osallistui Suomi–Ruotsi-maaotteluihin ja oli Helsingin olympialaisissa varamiehenä. Kun loukkaantuminen pakotti lopettamaan painin, Tahvanainen siirtyi moottoriurheiluun.

Tahvanainen saavutti moottoripyörillä 29 TUL:n mestaruutta, 16 hopeaa ja 3 pronssia. Vuonna 1954 hän oli toinen Päijänne-ajossa. Hän toimi paikallisten moottorikerhojen luottamustehtävissä ja oli Suomen Moottoriliiton liittovaltuuston jäsen.

Tahvanainen teki Tarttilan lopullisesti tunnetuksi moottoriurheilussa, kun Toijalan-Valkeakosken seudun Moottorikerho alkoi järjestää kilpailuja Tarttilassa, Toijalassa ja Kuurilassa. Mittavin kilpailu oli vuonna 1996 Tarttilassa järjestetty enduron maailmanmestaruusosakilpailu.

Tällä vauhdilla nuorimies Oskari Matikainen saattaa moottoriurheilussa panna paremmaksi kuin isoisoisänsä aikoinaan.

Turenkilainen Eetu Virtanen ( n:o 87) voitti yhdellä pisteellä toiseksi sijoittuneen Kangasalan Toni Rantasen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?