Akaa-Volley haki pisteen Turusta

Yksi Joni Mikkosen 23 syötöstä lähdössä kohti Raision Loimun kenttäpuoliskoa. Kuva: Harri Mattila

Akaa-Volley ja Raision Loimu saivat kunnian olla ensimmäiset joukkueet pelaamassa lentopallon Mestaruusliigaa Turun upouudessa palloiluhallissa.

Hallin uutuus ja odotettavissa oleva tasainen ottelu houkutteli katsomoon 1061 lentopallofania.

– Areena on hieno ja tunnelma oli tänään kohdallaan, kehui perinteikkään Loimun parhaana palkittu Tuomas Koppanen.

Lentopallo-ottelun tunnelma on paljolti riippuvainen yleisöstä. Akaa-Volleyn kannustajajoukko keräsi jälleen kehuja niin joukkueilta kuin ottelun kuuluttajalta. Kaikkein selvimmin asian ilmaisi pelin jälkeen katsomosta jutulle tullut turkulainen Annina Takala.

– Akaa-Volleyn kannattajaryhmä voitti Loimun kannattajat selkeästi 6–0.

Itse lentopallo-ottelu oli äärimmäisen tasainen. Lopputulos 3–2 (25–23, 22–25, 25–19, 19–25, 15–13) toi Loimulle kaksi sarjapistettä ja Akaa-Volleylle yhden. Yhteenlasketut pisteet 106–105 kertovat, että peli olisi voinut päättyä toisinkin.

Ailahtelevaa peliä molemmilta

Raision Loimun parhaana pelaajana palkittu Koppanen kirjautti keskitorjujalle enemmän kuin kelvolliset tehot 20/+19. Muutaman maaottelun pelannut ja A-juniori-ikäisenä A-Volleynkin paidassa nähty 197-senttinen pelimies kunnostautui nimenomaan torjunnoissa. Peräti 11 torjuntapistettä yhteen otteluun on kova suoritus.

– Taitaa olla kaikkien aikojen paras saldoni. Yllätyin itsekin torjuntatehoista, sanaili hymyilevä Koppanen.

Sekä Akaa-Volleyn parhaana palkittu yleispelaaja Joni Mikkonen (23/+11) että valmentaja Lauri Tihinen ihmettelivät ottelun ailahtelevuutta.

– Molempien joukkueiden otteet kaipaavat lisää tasaisuutta ja varmuutta. Ilmeisesti juuri noiden pienien virhesumien vuoksi emme kumpikaan taistele sarjataulukon kärkipaikoista, arvioi Mikkonen.

Usein valmentajat antavat kriittistä palautetta tuomarityöskentelystä. Turussa päätuomarina toiminut Kari Partiainen ja verkolla tuominnut Kari Suominen saivat kiitosta Tihiseltä.

– Enpä juuri virheitä löytänyt illan tuomarityöskentelystä. Pitää oikein erikseen kiitää niin tuota kaksikkoa kuin myös rajatuomareita.

Keskitorjujien ja puolustajien näytöstä

Loimun ja Akaa-Volleyn peli tarjosi katsojille hienon näytelmän. Tilanteet vaihtelivat ja kumpikin joukkue näytti ajoittain parastaan. Ottelun tilastoista löytyy useita mielenkiintoisia tietoja.

Loimu otti Koppasen johdolla ensimmäisessä erässä peräti yhdeksän torjuntapistettä ja niistä kuusi jo ennen teknistä aikalisää, jolle mentiin tilanteessa 14–8. Loimu voitti torjuntatilaston selkeästi 22–13.

Myös Akaa-Volleyn keskitorjujat onnistuivat Turussa. Teemu Koivusen saldo 18/+16 ja 62 prosentin hyökkäystehot kertovat mukavasti nousevasta kunnosta. Eikä Scott Siwickin pöytäkirjassa ole siinäkään häpeämistä: 11/+4 ja 56 prosenttia. Koivunen kirjautti neljä torjuntaa ja Siwicki kaksi.

Akaa-Volley kunnostautui myös puolustuspelissä. Joukkue pääsi hyökkäämään 69 puolustuksen jälkeen, kun raisiolaiset onnistuivat vastaavassa 46 kertaa.

Myös syöttöjen vastaanotto onnistui akaalaisilta isäntiä tarkemmin. Akaa-Volleyn onnistumisprosentti oli 56 kun Loimun vastaava oli 37. Eikä akaalaisten vastaanottajista löytynyt heikkoa lenkkiä. Mikkonen käytti hihojaan 56 prosentin tarkkuudella, toinen yleispelaaja Ivan Walter ylsi 53 prosentin lukemiin ja Turussa liberon tontin täyttänyt Hasse Mattila nosti 61 prosenttia hänelle kohdistetuista syötöistä passari Ossi Heinolle.

Seuraavan kerran Akaa-Volleyn vastaotto- ja puolustuspeli pääsee todelliseen testiin jo tulevana sunnuntaina. Toijalan Monitoimihalliin saapuu vieraaksi oululainen Lentopalloseura Etta, joka majailee sarjataulukossa kakkosena.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?