Äänestyspaikoilla kerätään varoja kotimaan vammais- ja terveystyölle

Akaassa Pieni ele -keräyksen toteuttaa yhdeksän yhdistystä

Puolet kunkin kunnan Pieni Ele -keräyslippaiden tuotosta käytetään paikallisesti vammais- ja terveysyhdistyksissä.

Presidentinvaalien yhteydessä järjestetään jälleen Pieni ele -keräys kotimaan vammais- ja terveystyön hyväksi. Lipaskeräys järjestetään äänestyspaikoilla 17.–23.1. ja 28.1. Keräys jatkuu mahdollisen toisen äänestyskierroksen aikana.

Puolet kunkin kunnan keräyslippaiden tuotosta käytetään paikallisesti esimerkiksi neuvontaan ja vertaistukitoimintaan vammais- ja terveysyhdistyksissä. Toinen puoli käytetään valtakunnallisesti esimerkiksi kuntoutukseen, tiedotukseen ja apuvälineiden hankintaan.

Pieni ele -keräyksen järjestävät 17 vammais- ja terveystyön järjestöä paikallisyhdistyksineen. Akaassa keräyksen toteuttavat Akaan Seudun Invalidit, Akaan Seudun Kuulo, Etelä-Pirkanmaan Hengitysyhdistys, Toijalan Seudun Sydänyhdistys, Pirkanmaan Neuroyhdistys/Akaan kerho, Näkövammaisten kerho, Akaan Reumayhdistys, Akaan Seudun Diabetes ja Valkeakosken Seudun Kehitysvammaisten Tuki.

– Kerääjiä on useita kymmeniä, kertoo Akaan keräysvastaava Seija Salo.

Toijalassa ja Viialassa kerääjät päivystävät äänestyspaikoilla sekä ennakkoäänestyksessä että varsinaisena vaalipäivänä. Kylmäkoskella kerääjä on paikalla varsinaisena vaalipäivänä ja ennakkoäänestyksessä keräyksestä muistuttaa lipas äänestyspaikalla.

Pandaretki Ähtäriin

Seija Salon mukaan varsinkin pienille yhdistyksille keräystuotolla on iso merkitys.

– Se on monelle pienelle yhdistykselle lähes ainoa ulkopuolinen tulo.

Salon johtamassa Valkeakosken Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:ssä varoilla järjestetään virkistystoimintaa kehitysvammaisille ja heidän perheilleen. Esimerkiksi toukokuussa on tiedossa pandaretki Ähtärin eläinpuistoon.

Valkeakosken Seudun Kehitysvammaisten Tuki osallistuu Pieni Ele -keräykseen koko toimialueellaan Valkeakoskella, Akaassa, Urjalassa, Lempäälässä ja Vesilahdessa.

– Se on meille ihan luksusta, kun saamme viidestä kunnasta vaalikeräysrahaa. Tuotto on vaihdellut 1200 eurosta 1600 euroon sen mukaan, kuinka karttuva on kansan käsi. Toki tämä vaatii myös aktiivisia ihmisiä, että voimme olla mukana äänestyspaikoilla näin monessa kunnassa, Salo toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?