Valtuutetun lempipaikka

Timo Saarinen viettää paljon aikaa yrityksessään

Timo Saarinen siirtyi paloalalta yrittäjäksi kymmenen vuotta sitten. Saarista työllistävät muun muassa turvakoulutukset, joita pidetään yrityksen koulutustilassa.

Timo Saarinen (sd) palasi kevään kuntavaaleissa takaisin kunnallispolitiikkaan oltuaan pari kautta pois luottamustehtävistä. Kuluva valtuustokausi on valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valitulle Saariselle kolmas. Saarinen palasi takaisin, koska hän haluaa siirtää valtaa viranhaltijoilta luottamushenkilöille ja antaa lautakunnille enemmän painoarvoa.

– Haluan, että päättävissä elimissä motivaatio säilyy. On turhauttavaa, jos lautakunnassa olet tehnyt viisaan päätöksen ja perehtynyt asiaan, ja joku muu elin kävelee päätöksen yli sen takia, että se ei sovi heidän makuunsa, Saarinen toteaa.

Kuusikankaalla Toijalassa asuva 57-vuotias Saarinen on lähtöisin Viialan Oopakasta. Saarinen teki yli 20 vuoden uran paloalalla, viimeksi palopäällikkönä Kylmäkoskella, kunnes hän siirtyi yrittäjäksi. Akaan Turvan hän perusti vuonna 2007. Yritystä työllistävät erityisesti pelastussuunnitelmien laatiminen yrityksille ja yhteisöille, turvallisuuskoulutukset, sammutinhuolto sekä murtohälytinjärjestelmien myynti.

Oma yritys on Saarisen lempipaikka siitäkin syystä, että töissä hän viettää paljon aikaa.

– Pidän yhden viikon lomaa maaliskuussa ja toisen syksyllä, Saarinen kertoo.

Ennen Saarisella oli tapana lähteä kaveriporukan kanssa merelle kalaan, mutta nykyisin hän käy syksyisin kalastelemassa Kuusamossa. Maaliskuussa hän suuntaa vaimonsa kanssa Vuokattiin hiihtämään ja ulkoilemaan. Saarisen perheen kolme lasta ovat aikuisia.

– Kotioloissa käyn vaimon kanssa joskus lenkillä tai katselen televisiota tai tulen töihin tekemään hommia.

Timo Saarinen arvostaa Akaassa erityisesti palveluja ja hyviä yhteyksiä.

– Niitä olisi periaatteessa helppo vielä parantaa kolmannella raiteella, mutta nytkin täältä pääsee yleisillä kulkuneuvoilla paikkaan kuin paikkaan. Vaikka kaupunki ollaankin, pidän tätä enemmän maaseutuna, Saarinen sanoo.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>