Akaassa pelattiin ultimatea supersankari-teemalla

Kapteeni Sukkahousut -niminen joukkue voitti pronssia.

Toijalan nuorisoseuran ultimatejoukkue T.U.F.F. järjesti 7. tammikuuta ultimateturnauksen, joka oli suunnattu eritoten aloittelijoille ja junnuille. Tänä vuonna oli teemana supersankarit. Pelaajia kehotettiin pukeutumaan sen mukaan tai vähintään järjestämään itselleen jonkinlainen viitta.

Viittaan tai muuten supersankariksi sonnustautuneilla oli mahdollisuus käyttää pelien aikana tämän vuoden erikoissääntöjä, erilaisia ”supervoimia”.

Supervoimia oli tarjolla kolmenlaista. ”Salamassa” määriteltiin yksi pelaaja Salamaksi ja sillä aikaa kun muut seisovat paikoillaan, Salama sai asettua mihin päin kenttää tahansa, ennen kuin peliä jatkettiin normaalisti. Näin sai useampi joukkue Salamansa lähetettyä suoraan maaliin odottamaan nopeaa heittoa ja tekemään helpon maalin.

”Kapteeni Amerikassa” sai kiekon ottaa kiinni vaikka se oli käynyt lattian tai seinän kautta.

Hämähäkkimiehen Crocsit hävisi niukasti pronssipelin.

”Teräsmiehessä” annettiin kaksi pistettä, jos kiekko oli saatu dyykkaamalla kiinni maalissa.

Tiukkoja matseja finaaliin saakka

Joukkue sai käyttää supervoimia korkeintaan kolme kertaa pelin aikana. Muutoin pelin aikana oli voimassa sääntö, jolla kiekon oli käytävä kaikilla pelaajilla ennen kuin sitä voitiin viedä maaliin. Tämä on jo aikaisempina vuosina osoittautunut erittäin hyväksi säännöksi aloittelijoiden kannalta, koska se takaa heille osallistumisen jokaiseen hyökkäykseen.

Tänäkin vuonna oli pelaajia pääkaupunkiseudulta, Vaasasta, Jyväskylästä, Tampereelta, Lempäälästä ja tietysti Akaasta. 30 pelaajaa jaettiin neljään joukkueeseen, jotka pelasivat kaikki kaikkia vastaan. Sen jälkeen pidettiin vielä pronssipeli, finaalipeli, ja äänestettiin All-Stars-joukkue, joka pelasi turnauksen voittajaa, Taikaviittoja, vastaan.

Vaikka Taikaviitat voitti kaikki matsinsa, ei mikään peli ollut selvä ja päivä täyttyi loistavista suorituksista. Hienoimpia supervoimapisteitä tuli kun eräs joukkue käytti ”Salamaa”, ja pitkäksi venynyt heitto saatiin takaseinän pompusta vielä kiinni ja käytettiin samaan settiin ”Kapteeni Amerikkaa”. All Stars -matsissa oli tähtipelaajilla vaikea saada yhteispeliä kuntoon vastaan Taikaviittoja, jotka olivat pitkin päivää saaneet omasta pelistään aina vain sujuvampaa.

Taikaviitat voitti Akaassa sekä ultimateturnauksen finaalin että ottelun All Stars -joukkuetta vastaan.

 

Paul Brown

 

Tulokset:

Kapteeni Sukkahousut–Hämähäkkimiehen Crocsit 7–9

Batmanin Trikoot–Taikaviitat 7–11

Sukkahousut–Trikoot 8–9

Taikaviitat–Crocsit 9–8

Sukkahousut–Taikaviitat 7–8

Crocsit–Trikoot 7–8

pronssi: Crocsit–Sukkahousut 7–9

finaali: Taikaviitat–Trikoot 11–8

All-Stars: Taikaviitat–All-Stars 8–5

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>