Akaan raakapuuterminaalista järjestetään yleisötilaisuus maanantaina

Akaan kaupungin, Siton, Proxionin ja Liikenneviraston edustajat tutustuivat lokakuussa raakapuuterminaalin pistoraiteen maastoon. Kuva Tiina Kauppinen.

Akaan kaupungintalon valtuustosalissa järjestetään maanantaina 15.1. kello klo 18–19.30 yleisötilaisuus Akaan raakapuuterminaalin ratasuunnitelmasta.

Akaan raakapuuterminaali on osa valtakunnallista raakapuun terminaali- ja kuormauspaikkaverkostoa, jota kehitetään metsäteollisuuden, metsähallituksen, kuljetusyritysten, kuntien ja Liikenneviraston yhteistyönä. Liikennevirasto on käynnistänyt Akaan raakapuuterminaalin ratalain mukaisen ratasuunnitelman laatimisen syksyllä 2017.

Vuonna 2016 valmistuneen esiselvityksen perusteella uuden raakapuuterminaalin paikaksi on valittu Toijalan ratapihan läheisyyteen Valkeakoskelle johtavan radan varteen sijoittuva teollisuusalueeksi kaavoitettu alue Akaa Pointissa. Uusi terminaali korvaa nykyisen Toijalan ratapihalla sijaitsevan kuormauspaikan.

Ratasuunnitelma sisältää raakapuuterminaalin tarkemman sijoittamisen ja mitoittamisen, tasoristeyksiä koskevat järjestelyt sekä raskaan liikenteen tieyhteyden suunnittelun. Hankkeessa selvitetään vaikutukset ratasuunnitelman tarkkuudella.

Yleisötilaisuudessa voi tutustua suunnitelmaluonnoksiin ja esittää niistä mielipiteensä. Palautetta voi myös antaa myös sähköpostitse. Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Paikalla ovat Liikenneviraston edustaja Laura Aitolehti, Akaan kaupungin edustaja, kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkinen ja suunnittelukonsultin edustaja Annika Salokangas.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?