Akaa-Volley kaatoi sarjanelosen selkeästi 3–0

Ivan Walter toi heti ensimmäisessä pelissään varmuutta Akaa-Volleyn otteisiin. Libero Voitto Köykkä ottaa oppia kokeneen pelimiehen hihalyönnistä. Kuva: Harri Mattila.

Team Lakkapää sai todistaa kuin uudelleen syntynyttä Akaa-Volleyta torstai-illassa. Muutaman alavireisen pelin jälkeen Lauri Tihisen suojatit olivat täynnä itseluottamusta. Yli 440-päinen yleisö kannusti villisti kotijoukkuetta Toijalan Monitoimihallissa, kun Lakkapää otti takkiinsa puhtaasi 3-0 (25–18, 25–20, 25–19).

Sanotaan, ettei yksi mies joukkuetta tee. Vaikeata on tietenkin sanoa, mikä oli uuden yleispelaaja Ivan Walterin vaikutus akaalaisten mainioon vireeseen. Mutta ei se varmasti merkityksetön ollut. Joukkueen vastaanotto toimi 65 prosentin tarkkuudella, vaikka rovaniemeläiset kiersivät syötöillään hyväksi nostajaksi tiedetyn brasilialaisen. Libero Voitto Köykkä ja yleispelaaja Joni Mikkonen saivat keskittyä oman tonttinsa hoitamiseen, eikä kummankaan hiha vapissut.

Kun vastaanotto toimi hyvin, Akaa-Volleyn itseluottamus ei pettänyt edes Lakkapään hyvien jaksojen jälkeen. Etenkin joukkueen tehonyrkki Joni Mikkonen pelasi näyttävästi. Jokainen yleispelaaja olisi tyytyväinen 82 prosentin nostotarkkuudesta ja tehomerkinnöistä 14/+11 kolmen erä pelissä.

Team Lakkapää alavireessä

Lakkapään valmentaja Henri Tuomi onnitteli vilpittömästi voittajajoukkuetta.

– Meidän vastaanotto petti täydellisesti tänään. Kun nostotarkkuus on 34 prosenttia, lentopallossa ei voi pärjätä. En ole tyytyväinen torjuntaankaan. Minusta näytti, että viiden torjunnan sijaan meidän olisi tullut ottaa 15 koppia. Mutta kun ei.

Akaan valmentaja Lauri Tihinen alkaa vaatia joukkueeltaan lisää, kun kevät lähenee.

– Näin tämän pitäisikin edetä. Kun ratkaisukierrokset lähestyvät, pelaajien ja joukkueen on oltava tikissä. Toivoin, että Ivanin tulo parantaisi koko porukan virettä, ja niinhän siinä kävi.

Vaikka tulos oli selkeä, ei ottelu ollut Tihisen mielestä Akaa-Volleylta täydellinen.

– Omat virheet valitettavasti lisääntyivät ottelun edetessä. Näin ei saa jatkossa käydä.

Voitto Köykkä oli tyytyväinen joukkueensa vastaanottoon ja puolustukseen.

– Kyllä tuo Ivan parantaa meikäläisenkin peliä. Antoi koko ajan hyviä neuvoja, ja se auttoi tämän päivän onnistumisessa, kiitteli vaatimaton nuorimies.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin mainiosti vastaanottajan (57/22 prosenttia) ja puolustajan tehtäviä hoitanut Voitto Köykkä. Team Lakkapään vahvuuksiin on koko kauden ajan kuulunut keskihyökkäys ja -torjunta. Tälläkin kerralla joukkueen parhaan pelaajan palkinnon pokkasi keskitorjuja Danny Grant (8/+4).

Ivan Walter toi heti ensimmäisessä pelissään varmuutta Akaa-Volleyn otteisiin. Libero Voitto Köykkä ottaa oppia kokeneen pelimiehen hihalyönnistä.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>