Yhteinen terveyskeskussairaala

Etelä-Pirkanmaan yhteisen terveyskeskussairaalan rakennushanke on suunnitteluvaiheessa. Kerrankin alueen poliittiset päättäjät luottivat yhteistyön voimaan. Vihdoin Etelä-Pirkanmaa saa asianmukaisen terveyskeskussairaalan aluesairaalan ja kuntoutusyksikön välittömään läheisyyteen, luvalla sanoen nykyisten kelvottomien vuodeosastojen tilalle.

Lääkärin on paljon järkevämpää saapua potilaan luo sadan metrin yhdyskäytävää pitkin, kuin että potilasta ajelutetaan sairaalaan ambulanssilla kymmeniä kilometrejä, joskus jopa useita kertoja viikossa.

Rapautuneelle kuntataloudelle yhteishanke on edullisempi, kuin että kaikki puuhailisivat tahoillaan. Ministeriön poikkeusluvan turvin säilytämme oman terveyskeskussairaalan sote/maakuntamyllerryksessä.

Pelkkä päätös ei kuitenkaan riitä. Nyt päättäjien ja viranhaltijoiden pitää varmistaa, että suunnittelu onnistuu ja tiloista tulee asianmukaiset. Toivon Tehyltä ja Superilta samanlaista aktiivisuutta päättäjien suuntaan, kuin OAJ:lta kouluhankkeissa. Nyt on aika! Muiden virheistä voidaan oppia. Kännykän pitää kuulua, kylpyhuoneeseen mahtua, lattiamateriaalien kestää… Asianmukainen saattohoito-osasto pitää ilman muuta saada myös Etelä-Pirkanmaalle. Ollaan aktiivisia, kysytään, otetaan asioista selvää.

Varmistetaan että saamme investointirahalle parhaan mahdollisen vastineen. Huonosti käytetty vero euro on ryöstämistä kansalta.

 

Mikko Nurmo (ps)

Valkeakoski

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>