Miisa Korvenaholle kirjojen lukeminen on elämäntapa

Toijalan yhteiskoulun ysiluokalla opiskeleva Miisa Korvenaho on intohimoinen kirjallisuuden ystävä ja innokas kirjaston käyttäjä. Yleensä Miisa lainaa kirjansa Akaan pääkirjastosta, mutta toisinaan hän hakee luettavaa myös Tampereelta Metsosta.

– Käyn kirjastossa kerran tai pari ehkä parin viikon välein. Lainaan aika ison kasan kirjoja kerrallaan, sellainen viisi kirjaa lähtee yleensä mukaan. Vuodessa luen reilut 70 kirjaa. Akaan pääkirjaston kirjoista osan olen lukenut kahteen tai kolmeen kertaan. Varsinkin lastenkirjat luin joskus pienempänä useaan kertaan, Miisa kertoo.

Lempikirjaansa tai –kirjailijaansa Miisa ei osaa nimetä, mutta tätä nykyä erityisesti ruotsalaisen Camilla Läckbergin kirjoittamat dekkarit ovat hänen mieleensä.

Kirjojen lukeminen on Miisa Korvenaholle elämäntapa.

– Hänen kirjojensa kirjoitusjälki on hyvää ja niitä on mukava lukea, Miisa toteaa.

Kirjallisuudessa Miisaa viehättää pakeneminen arkitodellisuudesta ja uppoutuminen kirjan maailmaan.

– Kirjojen kautta voi kokea samastumista toisten henkilöiden kautta erilaisiin tilanteisiin ja asioihin, Miisa pohtii.

Uutuuskirjoja Miisa bongailee sosiaalisesta mediasta ja esimerkiksi Helsingin Sanomien kirja-arvosteluista. Kiinnostavan kirjan löydyttyä hän varaa sen kirjastosta.

– Minulla on myös yksi kaveri, joka lukee samanlaisia määriä kirjoja kuin minä. Joskus annamme toisillemme kirjavinkkejä, Miisa kertoo.

Miisa Korvenaho lukee erityisen mielellään ruotsalaisen Camilla Läckbergin dekkareita.

Kaikki lukeminen kannattaa aina

Miisa antaa kunnian lukuinnostuksestaan vanhemmilleen, jotka lukivat hänelle paljon tytön ollessa pieni. Itsenäisesti hän oppi lukemaan jo viisivuotiaana.

– Kysyin äidiltä miten joku sana kirjoitetaan, ja sen jälkeen kirjoitin sen itse perässä, Miisa kuvailee.

Toisinaan Miisa hoitaa tuttujen alle kouluikäisiä lapsia ja luonnollisesti myös lukee heille paljon.

– Lapset tykkäävät siitä, että heille lukee. Minusta lapsille pitäisi lukea paljon, sillä tavalla lapset oppivat ja kasvavat kirjojen lukemiseen ja siitä tulee heille tapa, Miisa painottaa.

Tavasta on muotoutunut Miisalle itselleen suoranainen elämäntapa. Oman kuvailunsa mukaan kirjojen lukeminen ei ole hänelle pelkkä harrastus, vaan asia, joka kulkee mukana jokaisessa päivässä.

– Yleensä iltaisin luen jotakin kirjaa. Kirjat ovat minulle tapa rentoutua, Miisa toteaa.

Miisa on huomannut, että paljosta lukemisesta on hyötyä myös koulunkäynnin kannalta.

– Minun lukemiseni on sujuvaa, ja se ei ole ihan itsestäänselvyys kaikkien ikäisteni parissa. Kokeisiin lukiessa hyöty näkyy siinä, että pystyn omaksumaan asioita nopeasti ja ymmärrän lukemani. Kaikki lukeminen kannattaa aina, Miisa tuumii.

HEI, LÖYSIT TIMANTIN!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.

Uusi käyttäjä, luo itsellesi tunnukset, niin pääset aloittamaan ilmaisen kokeilujakson.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>