Jouko Korhonen jäi koukkuun kuntosaliharjoitteluun

Jouko Korhonen käy kuntosalilla vähintään kolme kertaa viikossa.

Jouko Korhonen myöntää jääneensä täysin koukkuun kuntosaliharjoitteluun, jonka hän aloitti vuonna 2009. Korhonen on pitänyt kuntosalikäynneistään tarkkaa kirjanpitoa, jonka mukaan viime maanantaina vuorossa oli 987. kerta. Tuhannen rajan hän laskee rikkoutuvan kolmen viikon sisällä.

– Enkä aio lopettaa siihen. Seuraava tavoite on 2000 käyntikertaa. Ja kai vanhainkodeissakin on kuntosaleja, 66-vuotias Korhonen tuumaa.

Noidannuoli pakotti konttaamaan

Sontulan koulunjohtajan virasta eläkkeelle vuonna 2011 jääneestä Korhosesta tuli kuntosaliharrastaja, kun hän sai noidannuolen oltuaan puutarhatöissä tuttavansa puutarhassa.

– Se oli niin paha juttu, että minun piti mennä konttaamalla vessaan, kun ei kärsinyt nousta pystyasentoon. Sain vaivaan voimakkaat lääkkeet. Silloin päätin, että nyt pitää tehdä jotain.

Toijalassa asuva Korhonen on käynyt alusta asti AP Gymillä, jonne hän suuntaa vähintään kolme kertaa viikossa.

– Monesti tulen puoli seitsemältä ja joskus vähän ennenkin ja olen sellaiset tunti ja kolme varttia. Suihkun kanssa menee kaksi tuntia, Korhonen kertoo.

Ei mikään rantaleijona

Jouko Korhosen mukaan kuntosalikäynnin jälkeen olo on energinen koko päivän.

Kun Korhonen aloitti kuntosaliharjoittelun, hän sai opastuksen laitteiden käyttöön. Nyt hän kiertää laitteita itse suunnitelmansa ohjelman mukaan. Jokainen kerta alkaa 20 minuutin kuntosalipyöräilyllä. Myös kilometrit Korhonen kirjaa ylös. Viime vuonna hän polki kuntopyörällä vähän vajaa 800 kilometriä.

Korhosella on maltti mukana harjoittelussa.

– Kun olen jo näin vanha, en viitsi nostella hirvittävän raskaita painoja, ettei tule nyrjähdyksiä. En yritä miksikään rantaleijonaksi, Korhonen nauraa.

Kuntosaliharjoittelussa Jouko Korhosta viehättää siitä seuraava hyvän olon tunne.

– Olo on koko päivän energinen. Vaikka olen kohta 67-vuotias ukko, tunnen nuortuvani joka päivä, kun käyn salilla. Suosittelen tätä lämpimästi muillekin, Korhonen toteaa.

Hän viihtyy salilla myös rauhallisen ja ruuhkattoman tunnelman sekä seuran takia.

Korhonen on kirjannut tarkkaan ylös kaikki kuntosalikäyntinsä vuodesta 2009 lähtien. Joka kerran jälkeen hän on myös laskenut, miten kuntosalikorttilaisella käyntihinta pienenee käyntimäärien kasvaessa.

– Täällä meitä käy sellainen eläkeläisporukka. Jos jotakuta ei näy, ihmettelemme, missähän se Seija tai Matti on.

Kuntosalin lisäksi Korhosen liikuntaharrastuksiin kuuluvat sauvakävely, pyöräily ja uinti. Kun Korhonen asui vielä entisessä kotikaupungissaan Kemissä, hän kävi uimahallissa kolme kertaa viikossa. Nykyisin hän suuntaa uimaan Tampereelle tai Hämeenlinnaan. Liikuntaharrastusten lisäksi lähellä sydäntä ovat teatterit sekä Museoveturiseura. Junaliikennettä hän seuraa aitiopaikalta, kerrostalokotinsa ikkunasta.

 

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>