Vuoden 2017 kanttori konsertoi Viialan kirkossa

Marko Hakanpää on Turun Mikaelin seurakunnan johtava kanttori. Vuoden 2017 kanttoriksi hänet valitsi Suomen kanttori-urkuriliitto.

Viime vuonna Vuoden kanttoriksi valittu Turun Mikaelin seurakunnan johtava kanttori Marko Hakanpää konsertoi Viialan kirkossa sunnuntaina 14.1. kello 17 alkaen. Konsertissa Hakanpää soittaa erityylistä urkumusiikkia eri maista. Ohjelmassa on niin surumielistä, hilpeää kuin jazzahtavaakin musiikkia sekä Hakanpään oma sävellys. Erikoisuutena kuullaan myös ukkosen jyrinää.

Alun perin Hakanpää suunnitteli itselleen insinööriuraa, mutta kun trumpetinsoitolla kolmannella luokalla alkanut musiikkiharrastus alkoi muuttua vakavammaksi ja matematiikan ja fysiikan laskuissa alkoi esiintyä enemmän kirjaimia kuin numeroita, päätti Hakanpää lukion toisella luokalla ryhtyä valmistautumaan Sibelius-Akatemian pääsykokeisiin. Tekniikkaharrastus on pysynyt mukana kuitenkin koko ajan.

– Uruissa ei ole monta osaa, joita en pysty itse korjaamaan, Hakanpää kertoo.

Hakanpää valmistui viime kesänä myös veturinkuljettajaksi. Höyryveturi Ukko-Pekan kuljettajalle on kertynyt ajokilometrejä yli 6500.

Hakanpään konserttiin Viialan kirkossa on vapaa pääsy.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>