Pirkanmaan rahaston apurahojen hakuaika päättyy 9. helmikuuta

Akaalainen kulttuuripariskunta Minna Kangas ja Harri Salminen saivat viime vuonna Pirkanmaan rahaston apurahan koko perheen kansalaismusikaalin valmistamiseen.

Pirkanmaan rahasto myöntää vuonna 2018 apurahoina yhteensä 1 249 000 euroa taiteelliseen työskentelyyn, tieteellisiin jatko-opintoihin ja tutkimukseen sekä erilaisiin kulttuurihankkeisiin ja kotiseututyöhön. Rahaston apurahat ovat haettavina 10.1.–9.2.2018. Hakemus liitteineen ja lausunnot lähetetään verkossa.

Rahasto tukee oivaltavia ja korkeatasoisia hankkeita, nousevia ja uudistavia kykyjä ja eri tavoin marginaaliin jääviä aloja ja tapahtumia ja lähikulttuuria.

Apurahaa voivat hakea pirkanmaalaiset tai Pirkanmaan hyväksi työtä tekevät yksityishenkilöt, työryhmät tai yhteisöt.

Yleisrahastosta myönnetään apurahoja kaikille kulttuurielämän aloille, nimikkorahastosta lahjoittajan määrittelemille aloille. Jakovuoroiset nimikkorahastot ovat Aamulehden 100-vuotisrahasto, Kaisa Ahosen rahasto II, Matti ja Helvi Heikkilän rahasto, Leena Lindfors-Sarasteen rahasto, Marjatta Melkas-Rusasen ja Anneli Melkaksen rahasto, Nordman-Norvasmaan rahasto, Irmeli Näsäsen rahasto, Elli ja Elvi Oksasen rahasto, Linnea Pirilän rahasto, Pirkanmaan Sydäntutkimusrahasto ja Aino Valvaalan rahasto.

Ensimmäistä kertaa haettavana on erityisapuraha, joka on tarkoitettu monitieteisen tutkimushankkeen käynnistämiseen tai toteuttamiseen. Apurahalla halutaan kannustaa tutkijoita uudenlaiseen yhteistyöhön, uusiin kumppanuuksiin ja kunnianhimoisiin avauksiin eri tieteenalojen välillä. Lisäksi haettavina ovat Eeva ja Jouko Järvisen nimikkoapurahat syöpälasten hyvinvoinnin edistämiseen, 30 000 euroa, ja syövän eliminoimiseen johtaviin tutkimuksiin, 30 000 euroa.

Rahaston mukaan lasten ja nuorten kulttuurille on varattu merkittävä summa ja kulttuurin Kärkihankkeeseen vähintään 40 000 euroa.

Rahaston apurahoista päättää hoitokunta, joka edustaa rahaston toiminta-alueen taiteen, tieteen, yhteiskunnan ja talouselämän asiantuntemusta.  Apurahat julkistetaan vuosijuhlassa 11.5.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?