Leijona Futsalin voittoputki jatkui Pirkkalassa

Leijona Futsal oli PJK:ta vahvempi, Jussi Nyström puolustaa maalia yhdessä maalivahti Juho Laineen kanssa. Kuva: Leo Hynninen.

Futsal-Liiga palasi joulutauolta viikonloppuna. Leijona Futsalin osalta se tarkoitti sunnuntaina vierasottelua Pirkkalassa, jossa PJK isännöi akaalaisia. Avausjaksolla vierasjoukkueen otteissa näkyi pitkä tauko peleistä, mutta toisen jakson näytöksen jälkeen voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Pisteet matkasivat Akaaseen komein 1–7 (1–1) -voittolukemin.

Kyseessä oli Leijona Futsalille jo kuudes peräkkäinen voitto Futsal-Liigassa. Kaikki nämä voitot ovat tulleet vähintään neljän maalin erolla vastustajaan, joten joukkue purjehtii tällä hetkellä mukavassa myötätuulessa. Sunnuntain voitto ei kuitenkaan tullut niin helposti kuin loppulukemat antavat ymmärtää. Avausjaksolla PJK sai kaipaamansa nopean avausmaalin neljännellä peliminuutilla, ja muuten se sumputti puolustuksen mahdollisimman tiiviiksi hyökkäyspelin jäädessä nopeiden vastaiskujen varaan.

Vieraiden avausjaksoa leimasi hermostuneisuus ja huolimattomuus. Toki maalipaikkoja luotiin ihan riittävästi, mutta viimeisissä ratkaisuissa oli toivomisen varaa. Tasoitus onneksi saatiin väännettyä, kun Tatu Ahosen tarjoilusta Jussi Nyström pommitti pallon verkkoon. Juho Laine vieraiden maalilla piti huolen, ettei omiin mennyt kuin yksi.

Avausjakso riitti kuitenkin tänään Leijona Futsalin osalta siihen, että joulutauon aiheuttama pelituntuman puute oli korjattu. Toiselle jaksolle asteli selvästi terävämpi, nopeampi ja juonikkaampi vierasjoukkue. Voittomaaliksi jääneen 1–2-osuman iski Nyströmin tolppalaukauksen jälkeen Yasar Elbeller. Seuraavaksi vuorossa oli Miikka Hurme, joka sijoitti tarkasti Petri Grönholmin syötön verkkoon.

Kolmas maali iski jo lujaa PJK:n itseluottamukseen, ja lopullisesti ottelun voittajaa ratkottiin juuri ennen toisen jakson puoltaväliä. Ajassa 29.07 Mika Jussilan loistava passi löysi maalin edestä Tatu Ahosen, jonka ei oikeastaan tarvinnut tehdä yhtään mitään muuta kuin pitää jalat maassa, ja näin pallo ohjautui verkkoon neljännen kerran.

Kerran PJK sohlasi pallon vielä omaan maaliin, ja päätösminuuteilla Grönholm sekä liigan maalipörssin kärkeen 15 osumallaan siirtynyt Hurme kaunistelivat loppuluvuiksi tylyt 1–7 (1–1).

Leijona Futsalin valmentaja Jovan Stankovic oli tyytyväinen joukkueensa peliin.

– Pitkän tauon jälkeen on aina haastavaa saada peli kulkemaan. Ensimmäinen jakso vielä ikään kuin palauteltiin mieleen mitä voittaminen vaatii, mutta sieltä se rutiini sitten löytyi. Toinen jakso oli meiltä erinomainen esitys, ja se tuli jälleen kerran laajalla rintamalla, Stankovic kertoi pelin jälkeen.

Liiga jatkuu Leijona Futsalin osalta kotihallissa lauantaina, kun Ilves saapuu vieraaksi Monitoimihallille. Silloin pelataan taas tärkeistä pisteistä, molempien joukkueiden ollessa hyvissä asemissa sarjataulukon kolmantena ja neljäntenä. Taistelu liigan kärkipaikoista ja kotiedusta pudotuspeleihin jatkuu siis kiivaana. Ottelu käynnistyy lauantaina normaalista poiketen jo kello 13.

Jussi Nyström (vas) ja Miikka Hurme olivat Leijona Futsalin voiton takuumiehinä myös Pirkkalassa. Kuva: Juha Vedenpää

Leijona Futsal voitti selvin numeroin, vaikka Miikka Hurme ei tässä kurotuksessa onnistunutkaan. Kuva: Leo Hynninen.

PJK:lla oli ottelussa omat paikkansa, mutta tässä Juho Laineen huoli on aiheeton. Kuva: Leo Hynninen.

Leijona Futsalilla riitti juhlittavaa myös Pirkkalassa. Kuva: Leo Hynninen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?