Hurrikaani-Loimaa oli selvästi Akaa-Volleyta tehokkaampi

Scott Siwicki kiittää Ossi Heinoa (8) tarkasta passista päättää yhden seitsemästä pisteestään Hurrikaanin torjunnan estelyistä huolimatta. Kuva: Harri Mattila

Miesten lentopallon Mestaruusliigan vuosi 2018 avattiin kolmella ottelulla tiistaina 2.1. Kaikki kolme peliä päättyivät ennakkosuosikin voittoon. VaLePa kesytti Sampo-Volleyn 3–2, Etta-Volley vei Rantaperkiön Iskua 3–1 ja Akaa-Volley joutui nöyrtymään Loimaalla Hurrikaanille 3–0 (25–15, 25–17, 25–19).

Hurrikaani ei jättänyt kotisalissaan mitään jossiteltavaa. Akaalaiset kykenivät haastamaan isäntiään vain kolmannen erän puolivälissä. Tuokin erä alkoi Hurrikaanin komennossa, mutta hyvän alun jälkeen kotijoukkueelle sattui muutama peräkkäinen virhe.

Pieni virhesuma toi Akaa-Volleyn kotijoukkueen iholle. Ratkaisuerä eteni rinta rinnan numeroista 11–9 aina tilanteeseen 16–15. Välillä Akaa-Volley kampesi jopa johtoon (13–14), mutta erä ratkesi Hurrikaanin tavaramerkkiin, vaikeisiin aloituksiin. Ensin keskitorjuja Matti Oivanen syötti kaksi ässää ja hieman myöhemmin passari Maksim Buculjevic toisti saman omalla vuorollaan. Kotijoukkue karkasi tavoittamattomiin.

Syöttöjen merkitys korostuu

Nykylentopallossa aloitusten merkitys korostuu. Hurrikaanin ja Akaa-Volleyn kamppailussa kotijoukkue syötti yhteensä yhdeksän suoraa pistettä, kun akaalaiset onnistuivat vain kahdesti puhkaisemaan Hurrikaanin vastaanoton. Syöttöjen merkitys näkyy selkeästi myös joukkueiden vastaanoton onnistumisessa. Loimaalaiset onnistuivat aloitusten nostamisessa 67 prosentin tehoilla, kun Akaa-Volleyn oli tyytyminen 44 prosenttiin.

Kun vastaanotto toimii, se näkyy välittömästi myös hyökkäystehoissa. Tällä kerralla Hurrikaani päätti palloja 53 prosentin tehoilla Akaa-Volleyn 38 prosenttia vastaan. Torjuntapisteitä akaalaiset napsivat yhden enemmän (6/5), mutta muutoin joukkue oli selkeästi alakynnessä.

Parhaiten Akaa-Volleyn kokoonpanossa Loimaalla onnistuivat keskipelaajat Teemu Koivunen (5/+4) ja joukkueen parhaana palkittu Scott Siwicki (8/+5).

Tomi Rumpunen palasi Mestaruusliigaan

Hurrikaani-Loimaa sai kevätkauden kynnyksellä tervetulleen vahvistuksen ennestäänkin nimekkääseen kokoonpanoonsa. Yleispelaaja Tomi Rumpunen palasi usean vuoden ulkomaanretkeltä Suomeen ja Hurrikaanin riveihin. Paluumuuttaja palkittiin heti ensimmäisessä ottelussaan joukkueensa parhaana pelaajana.

– Muutamissa treeneissä ehdin olla mukana ennen tätä kamppailua. Mutta kyllä sisääntulo vaikutti aika helpolta. Meillä on hyvät ja luotettavat passarit. Yhteistyö toimi hyvin jo tässä matsissa. Toki olen valmis vielä parantamaan peliäni, vakuutti tehot 11/+7 merkkauttanut Rumpunen.

Hurrikaanivalmentaja Lauri Rantanen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Tiikerit-pelin tappio herätti ilmeisesti pelaajat katsomaan peiliin. Niin paljon kypsempiä otteita nähtiin tänään. Perusasiat olivat hallussa ja etenkin erien alkuun saadut onnistumiset olivat tärkeässä roolissa, punnitsi vapautunut Rantanen hymyssä suin.

Akaa-Volleyn Scott Siwicki kiitteli sekä Mestaruusliigan tasoa että oman joukkueensa kehittymistä.

– Suomen liiga on kovatasoinen ja täällä kelpaa pelata. Ja tänään Hurrikaanin kotisalissa oli hieno tunnelma. Kotijoukkue oli vain niin paljon tehokkaampi, että meille ei jäänyt saumaa. Joukkueena Akaa-Volley menee mielestäni koko ajan eteenpäin, pienin askelin päivä päivältä parempaan suuntaan, arvioi vuoden ensimmäisenä päivänä 27 vuotta täyttänyt Siwicki.

Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen pudisteli päätään tappiopelin jälkeen.

– Hyökkäsimme tänään tehokkaammin jatkopalloista kuin suoraan vastaanottojen jälkeen. Tuo antaa pohtimisen aihetta, sanaili Tihinen otsa kurtussa.

Tihisen mukaan vastaanotto oli Akaa-Volleyllä todella paljon Hurrikaania heikompi.

– Kun meillä nousi niin sanotusti kuppiin vain joka kymmenes pallo ja kotijoukkueella joka kolmas, niin ei tarvitse ihmetellä hyökkäystehojen eroa, jatkoi Tihinen.

Joni Mikkonen sivussa selkävaivojen vuoksi

Akaa-Volley pelaa seuravan ottelunsa kotisalissaan torstaina 11.1. kello 18.30. Vierasjoukkue Team Lakkapää on sarjataulukossa kuudentena. Toivottavasti Hurrikaani-pelistä selkävaivojen vuoksi sivussa ollut Joni Mikkonen kuntoutuu tuohon mennessä. Lakkapäätä vastaan Akaa-Volleyn riveissä pitäisi olla ensimmäisen kerran myös brasilialaisvahvistus Ivan Walter.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>