Valtti sijoittui kuudenneksi Hämeen halliseuraottelussa

Valtin Kerttu Niinimäki (nro 88) voitti T16-sarjan 800 metriä. Viimeisessä kaarteessa Tampereen Pyrinnön Pinja Heinonen ei enää pystynyt vastaamaan Kertun vauhtiin. (Kuva: Aija Mansikka)

Lauantaina Tampereen Pirkkahallissa kilpailtiin HämSYn halliseuraottelu, johon oli kutsuttu Hämeen piirin kymmenen parasta sisulisäpisteseuraa kaudelta 2017.

Viialan Valtin talviharjoituksissa on käynyt viime vuosia suurempi määrä aktiivisia urheilijoita. Alkukauden hyvä harjoittelu näkyi myös kilpailussa. Ensimmäisten pisteiden tullessa tulostaululle valttilaiset hieraisivat silmiään: Valtti oli pisteissä viidentenä kahdeksan lajin jälkeen ja jopa moninkertaista Seuracup-voittajaa Lempäälän Kisa yleisurheilua edellä.

Kilpailu LeKin kanssa viidennestä sijasta jatkui tasaisena loppuun asti, mutta lopulta Valtti joutui antamaan muutaman kymmenen pistettä periksi.

– Kuudes sija antaa hienoa nostetta kauteen sekä urheilijoille että ohjaajille ja valmentajille. Vielä suurempaa ilon aihetta kaikille tuo kilpailun tulostaso. Lähes kaikki urheilijat tekivät kilpailussa omia ennätyksiään, joten urheilijat ovat harjoitelleet hyvin ja ohjaajat ja valmentajat ovat onnistuneet harjoitusten suunnittelussa ja toteutuksessa, kiitteli Valtin puheenjohtaja Kari Lehtinen.

Mitalisijoille Valtin urheilijoista ylsivät Kerttu Niinimäki ja Mikael Viitanen. Kerttu voitti T16-sarjan 800 metriä ajalla 2.28,93, ja Mikael oli hopealla 12-vuotiaiden poikien 1000 metrillä ajalla 3.31,87.

Viidensillä sijoilla seuran pistesaldoa kerryttivät Mikael Viitanen 60 metrin pikapyrähdyksessä, Tapio Suojanen P12-sarjan 1000 metrillä ja Elli Sivonen vahvalla nousujohteisella juoksullaan T10-sarjan 1000 metrillä.

Mikael Viitanen (nro 13) ja Tapio Suojanen (nro 16) starttaamassa P12-sarjan 1000 metrille. Mikael nappasi hopeaa ja Tapio oli viides. (Kuva: Aija Mansikka)

Elli Sivonen (nro 58) juoksi hienon nousujohteisen juoksun ja oli T10-sarjan tuhannella metrillä viides. (Kuva: Aija Mansikka)

Aija Mansikka

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?