Syrjäntien hoitokunnan puheenjohtaja Timo Parikka

Lehdessä 29.11. olleesta vastauksestasi huolimatta, en voi edelleenkään päätyä muuhun tulokseen, kuin että kyseisen tien hoito on täysin laiminlyöty. Eli jätetty herran haltuun, kuten kirjoitin. Kerroit, että rahaa on, mutta sitä ei voi käyttää, kun talousarvio ylittyy. Pankissa olevat rahat ovat yksikkömaksuina kerätty, joten mikään lain pykälä ei estä käyttämästä niitä tien kunnostukseen silloin kun tarve vaatii. Eivät ne rahat edes kasva korkoa, eivätkä täytä monttujakaan surkealla tiellä.

Tässä ilmanalassa sataa ja paistaa hyvin vaihtelevasti, joten se on vain hyväksyttävä.

Kehottaisin sinua tekemään pienen tutkimusmatkan ja ajamaan tien päästä päähän, varsinkin osuuden Saajanmajalta Ahlajärven puoleiseen päähän. Näin näet tien koko surkeuden. Mikäli tämän jälkeen olet edelleen sitä mieltä, että kaikki voitava on tehty, on käsitykseni, että hoitokunta on kykenemätön hoitamaan heille uskottua tehtävää.

Olen ollut vuodesta 1984 tiekunnan osakas, eikä vielä koskaan ennen tie ole ollut näin surkeassa kunnossa kuin nyt. Koska käytän tietä miltei päivittäin, olen huomannut, että hoitotoimenpiteitä ei ole näkynyt sorastusta lukuun ottamatta. ”Parhaansa tekeminen” on ollut kovin näkymätöntä.

Olen hoitanut kyseistä tietä noin 10 vuotta, joten olettaisin tietäväni jotakin tien hoitamisesta. Syrjäntie ei ole mikään vaikea tie hoidettavaksi, koska se sijaitsee koko matkan kovalla maalla. Mikäli tie karhuttaisiin edes kerran kesässä kunnolla, tilanne olisi tänään toinen.

Tekstissä mainittu kokous on laiton, koska kokouskutsuja ei ole lähetetty kaikille osakkaille kuten aiemmin on sovittu. Katsopa osakkaiden osoitteet yksikkömaksuluettelosta.

Pukille tasaisempaa tietä toivoen.

Kalevi Lahtola

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?