Sommelo soi uusin sävelin

Tänä vuonna Toijalan nuorisoseuran sekakuoro Sommelo valmistautuu perinteiseen joulukonserttiin uuden johtajansa, Marjukka Mannerin, kanssa. Sommelon joulukonsertissa kuullaan sekä perinteikkäitä joululauluja että uutta tuotantoa. Konsertin nimi on Valkeaa, ja se järjestetään Akaan kirkossa torstaina 14.12. kello 19 ja tiistaina 19.12. kello 19 Viialan kirkossa.

Noin vuosi sitten kuorolaiset saivat tietää, että Sommelon johtaja tulee vaihtumaan. Kevät meni pienessä epätietoisuudessa.

– Löytyykö meille sopiva johtaja ja löytyykö hyvä? Tarvitaan tarpeeksi ja tietynlaista huumorintajua, jotta meitä kestää, kertoo Sommelossa laulava Teija Strömmer.

Väistyvällä johtajalla, Juha Holmalla, oli onneksi visio. Kun Marjukka Manner keväällä vieraili kuoroharjoituksissa, kuorolaisia vähän jännitti. Tuleehan Marjukka varmasti johtajaksi? Syksyllä ensimmäisiin harjoituksiin mennessä oli epätietoisuus jo hieman hälvennyt.

– Vielä tietenkin pohdiskelimme, miten yhteistyö lähtee sujumaan. Hyvin nopeasti pääsimme nauttimaan uudenlaisista ja siksi virkistävistä äänenavauksista ja harjoituksista. Sointia hakiessamme pyörittelimme mielikuvissa sormea viinilasin reunaa pitkin, mielsimme äänen soivan päidemme yläpuolella, ja kuuntelimme, ei niinkään toisiamme, vaan sitä, miten kuoro kokonaisuudessaan soi, Strömmer kertoo.

Hän arvelee, että jokainen kuorolainen on varmasti syksyn aikana saanut ainakin yhden tärkeän oivalluksen, mikä luo uudenlaista pohjaa ja sointia.

– Koko kuoro tietysti toivoo hartaasti, että tämä välittyy myös konserttiyleisölle.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>