Kameraseura kuvasi Akaan kaikki sankarihaudat

Kameraseura -74 kuvasi myös Kylmäkosken sankarihaudat.

Kameraseura -74 Valkeakoski on kuvannut Toijalan, Viialan ja Kylmäkosken hautausmaat. Seura kuvasi Etelä-Pirkanmaalla myös Urjalan Halkivahan ja Urjalan hautausmaat ja Valkeakoskella Metsäkansan, Sääksmäen ja Valkeakosken hautausmaat. Projektin kuvaamiseen osallistuivat Seija Hakala, Jorma Kytölä ja Markku Teerikorpi.

Suomen Kameraseurojen Liitto (SKsL) ja Kaatuneiden muistosäätiö sopivat syksyllä 2015 kaikkien Suomessa sijaitsevien sankarivainajahautausmaiden valokuvaamisesta. Kuvaukset suoritettiin pääosin kesän 2016 aikana. Joitakin kuvauksia tehtiin vielä kesällä 2017. Kuvausten yhteydessä kerättiin tietoja esimerkiksi muistomerkin nimestä ja suunnittelijasta.

Projektin yhteydessä otetut valokuvat ja kerätyt tiedot lisättiin täydentämään Aalto-yliopiston luomaa Sotasampo järjestelmää. Sankarihautausmaiden kuvista ja seurakunnista saatavasta datasta syntyi tietokanta, josta luotiin automatiikkaa hyväksi käyttäen muun muassa www-sivusto https://www.sotasampo.fi/fi/cemeteries/list.

Portaalista löytyy paljon tietoa haudatuista sankarivainajista.

Koko projektissa kuvattiin 615 sankarihautausmaata ja otettiin lähes 2 500 valokuvaa.  Projektin aikana löytyi myös yhdeksän uutta sankarihautausmaata, joita ei Kansallisarkiston datassa ollut. Kuvauksiin osallistui noin 280 kuvaajaa 83:sta Suomen Kameraseurojen Liiton jäsenseurasta.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>