100 sanaa Suomesta – Viialan yhtenäiskoulu

Suomalainen kulttuuri

Suomi on hieno maa, tuhansia järviä, suuria metsiä ja juhannus. Juhannuksena suomessa poltetaan kokkoa ja juodaan alkoholia. Suomessa on maailman tiukimpia anniskelulakeja mutta silti eniten juoppoja. Juhannuksena myös saunotaan ja heitetään niin paljon löylyä, ettei kukaan saa enää henkeä.

Talvella tehdään järven jäähän reikä, käydään saunassa ja hypätään avantoon 30 asteen pakkasessa, kun Amerikassa on -5 astetta ja se luokitellaan lumimyrskyksi.

Sauna, se ”mokomakihikimaja”. Sauna on suomalaisuuden merkki. Saunoja on monia erilaisia, ja mitä vanhempi se on, sitä puhtaammaksi siellä tulee. Saunassa nautitaan kuumasta vesihöyrystä niin kauan, ettei siellä voi enää ihminen olla. Saunaan mennessä kiukaalle laitetaan paistumaan paljon makkaraa.

Juho Veikkolainen, 9C

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>