100 sanaa Suomesta – Viialan yhtenäiskoulu

Mitä Suomi on?

Sanasta Suomi tulee ensimmäisenä mieleen maa, mutta oletko koskaan ajatellut mikä on Suomi? Suomi on rakkaus, siinä jokainen välittää toisistaan ja pitää yhtä. Yhtä pitämistä on esimerkiksi urheilussa: kaikki ovat iloisia hyvistä suorituksista ja murehtivat huonoista, mutta silloinkin voidaan iloita toistemme seurasta.

Suomi on yhteisö, jossa kaikki ovat saman maan kansalaisia, mutta voivat puhua eri kieliä. Suomi on ilon lähde, joka antaa voimaa vaikeina hetkinä rahallisesti ja henkisesti. Suomi on maisema, jossa silmä lepää ja sitä katsoessa voi tuntea rauhan. Tätä kaikkea Suomi on ja toivottavasti tulee sitä aina olemaan. Mitä Suomi merkitsee sinulle? Se asia pitää yrittää muistaa aina.

Teemu Hytönen, 9 B

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>