Viialan yhtenäiskoulun tukioppilaat palkittiin pikkukoululaisten leikittämisestä

Viialan yhtenäiskoulun tukioppilaat ideoivat tekemistä pikkukoululaisille, jotka syysloman jälkeen joutuivat opiskelemaan ulkona. Tempaus palkittiin sadan euron kannustusstipendillä. Raha käytetään koulun yhteiseksi hyväksi virkistystoimintaan.

Viialan yhtenäiskoulun tukioppilaiden toteuttama tempaus pikkukoululaisten leikittämiseksi on saanut tunnustusta. Tukioppilaille on myönnetty Me-säätiön lahjoittama 100 euron kannustusstipendi. Raha käytetään koulun virkistystoimintaan.

Kannustusstipendejä jaetaan Suomi 100 -juhlavuonna sadassa koulussa tunnustuksena oppilasryhmille, jotka ovat omalla toiminnallaan vähentäneet kiusaamista ja toimineet erityisen kannustavasti toisia kohtaan. Stipendit on allekirjoittanut tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Viialan yhtenäiskoulun palkittuja tukioppilaita ovat yhdeksäsluokkalaiset Julia Grönholm, Josefina Harju, Melina Ilkka, Janica Karppinen, Emma Kuittinen, Jenni Lehtonen, Sini Myllyniemi, Siina Mäkinen, Kerttu Niinimäki, Sissi Perunka, Noora Pirttiluoto, Alina Setälä ja Aada Vartiainen.

Idea toiminnan järjestämisestä syntyi tukioppilaiden omasta aloitteesta. Melina Ilkan ehdotuksesta ryhmä ideoi tekemistä pikkukoululaisille, jotka syysloman jälkeen joutuivat opiskelemaan ulkona ja tyhjissä parakeissa ennen muihin väistötiloihin siirtymistä.

Tukioppilaat pitivät kahden päivän aikana kolme leikkituntia.

– Menimme leikittämään alkuluokkia, kun ajattelimme niiden tarvitsevan piristystä, kun siellä oli homeongelmia ja oppilaita oli parakeissa ja ulkona. Valitsimme eskareille ja ykkösille sopivia yhteisleikkejä. Menimme amebaa, vettä kengässä ja peiliä, joita mekin leikimme pienenä, tukioppilaat kertovat.

Pikkukoululaiset ottivat leikittäjät vastaan innostuneesti ja halauksin.

– Palautetta on tullut myös jälkeenpäin. Kerran kun oppilaat tulivat meidän koululle syömään ja minulla oli tukioppilashuppari päällä, käytävällä kuului: ”Tossa on toi tukija”, Noora Pirttiluoto kertoo.

Tukioppilaat ovat leikittäneet alakoululaisia myös muulloin. Oppilaat järjestivät tänä syksynä myös halloween-diskon yläkoululaisille.

– Ensin me huijasimme, että kyseessä olisi rentoutus. Salissa soi rentouttava musiikki, ja oppilaat menivät istumaan ja makoilemaan lattialle, kun aloimmekin soittaa vauhdikasta musaa. Kaikki lähtivät innolla mukaan ja yhdessä tanssittiin letkajenkkaa ja muuta. Vaikka oppilaita vähän huijattiin, se ei ollut kauhea katastrofi, tukioppilaat muistelevat.

Joulukuussa tukioppilaat puuhaavat vielä kummiluokkien eli seitsemäsluokkalaisten kanssa ja ovat mukana 20.12. Hirvialhon koulun parakkirakennuksessa järjestettävässä kansainvälisessä joulutoritapahtumassa. Viime perjantaina tukioppilaat osallistuivat Viialan MLL:n puurojuhlaan.

Tukioppilastoiminta on koulussa ollut pitkään valinnaisaine, mutta tänä vuonna tukioppilaat on vapaaehtoisia, jotka kokoontuvat koulupäivän jälkeen. Tukioppilastoimintaa ohjaavat Päivi Peltoniemi ja Paula Antila.

– Tukioppilastoimintaa varten haastateltiin monta kymmentä hakijaa. Heistä sitoutuneimmat valittiin, Päivi Peltoniemi kertoo.

Viialan yhtenäiskoulun palkittuja tukioppilaita ovat Josefina Harju (takana vas.), Kerttu Niinimäki, Alina Setälä, Janica Karppinen, Noora Pirttiluoto, Siina Mäkinen, Sini Myllyniemi, Jenni Lehtonen ja Julia Grönholm sekä Melina Ilkka (edessä vas.), Aada Vartiainen, Sissi Perunka ja Emma Kuittinen.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Yksi kommentti

  1. Enska

    Hyvä tytöt, hienoa toimintaa! Siitä päästäänkin kysymykseen että missä pojat, miksei kiinnosta tukioppilastoiminta?

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>