Päiväkotialoite sai kaupungin käsittelyn vaatiman määrän nimiä

Kuntalaisaloitteeeseen ehti kertyä 413 allekirjoittajaa, joista 399 on akaalaisia.

Päiväkoti Toivon palveluiden kilpailutusta vaativa kuntalaisaloite keräsi maanantaiaamuun mennessä 413 allekirjoitusta. Allekirjoittajista 399 oli akaalaisia. Aloite julkaistiin oikeusministeriön ylläpitämällä kuntalaisaloite.fi-sivustolla viime viikon tiistaina.

Aloitteen julkaissut Maria Haikonen kertoi maanantaina 4. joulukuuta, että aloite on toimitettu sähköisesti Akaan kaupungille kuntalaisaloite.fi-sivuston kautta.

– Nyt toivotaan pikaista valtuustokäsittelyä. Hyvä me, yhteistyössä on voimaa, Haikonen iloitsi Facebookin Akaalaiset-ryhmässä.

Kuntalain mukaan kunnan asukkaalla sekä kunnassa toimivalla yhteisöllä ja säätiöllä on oikeus tehdä aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa. Aloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet.

Jos aloitteen tekijöinä on vähintään kaksi prosenttia kunnan asukkaista, asia on otettava käsiteltäväksi kuuden kuukauden kuluessa asian vireille tulosta.

Akaassa oli 1.1.2017 16 923 asukasta. Sen perusteella nyt jätetyn kuntalaisaloitteen allekirjoitti noin 2,35 prosenttia kaupungin asukkaista.

Missä lapsia hoidetaan ensi elokuussa?

Akaan kaupunginhallitus päätti 21. marraskuuta, että Toijalassa toimivan päiväkoti Toivon palveluita ei kilpailuteta vaan kaupunki järjestää jatkossa vastaavat varhaiskasvatuspalvelut itse. Kuntalaisaloitteen allekirjoittajat vaativat ottamaan päiväkoti Toivon kilpailutuksen uudelleen käsittelyyn. Lisäksi aloitteella vaaditaan tietoa siitä, missä lapset hoidetaan 1.8.2018 alkaen, jos sopimusta ei kilpailuteta.

– Vanhemmat sekä lapset ovat olleet erittäin tyytyväisiä ostopalveluna toteutettavaan päivähoitoon. Lisäksi se on kaupungille kustannustehokasta. Sisätilat ovat terveet, ja palvelu on toiminut erinomaisen hyvin, aloitteessa todetaan.

Allekirjoittaneiden mielestä Akaan kaupunginhallituksen päätöksellä olla kilpailuttamatta ostopalvelusopimusta vaarannetaan koko päiväkoti Toivon noin 80 lapsen tuleva hoito terveissä tiloissa, aiheutetaan lisäkustannuksia kaupungille ja epätyytyväisiä kaupungin asukkaita.

– Myöskään vastausta siihen, miten palvelu aiotaan jatkossa toteuttaa ei ole saatu. Lisäksi päätös on kaupunginvaltuuston hyväksymän talouden tasapainottamisohjelman vastainen. Päätös on myös vastoin lautakuntien ja viranhaltijoiden suositusta. Vaadimme asian pikaista uudelleen käsittelyä ja vastausta yllä mainittuihin asioihin, todetaan aloitteessa.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Yksi kommentti

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>