Akaaseen tuli kaksi toistoleuanvedon Suomen mestaruutta

Akaalaiset leuanvetäjät ryhmäkuvassa. Vasemmalta Lauri Laasala, Helmi Hujanen, Alarik Laasala, Vilja Hujanen, Luminka Laasala ja Irina Laasala.

Lauantaina 18.11. laitettiin Hyvinkään Torikadun liikuntakeskuksessa leuanvetäjiä paremmuusjärjestykseen.  Akaasta kisoissa oli peräti kuusi osallistujaa.

Alarik Laasala, 6 teki P7-sarjan Suomen ennätyksen tuloksella 13 toistoa. Alarikilla on nimissään myös sarjan lisäpainoleuanvedon Suomen ennätys.

Myös Helmi Hujanen, 12, toi Akaaseen SM-kultaa sarjasta T15. Helmi kilpaili leuanvedossa ensimmäistä kertaa ja veti heti virheettömän 12 toiston sarjan.

Helmin siskolla Vilja Hujasella, 9, oli leuanvedosta yhden kilpailun verran enemmän kilpailukokemusta, tosin  lisäpainoleuanvedon puolelta. Viljakin teki nyt debyyttinsä toistokisojen puolella huikealla 22 toiston tuloksella, joka olikin akaalaisten kilpailijoiden toiseksi suurin toistomäärä. Vilja vei kotiin T11-sarjan hopeaa.

Alarik Laasala teki P7-sarjan Suomen ennätyksen tuloksella 13 toistoa.

Saman sarjan pronssi tuotiin myös Akaaseen. Luminka Laasala, 8, rikkoi oman kuuden toiston Suomen cup -ennätyksensä vetämällä nyt yhden hyväksytyn toiston enemmän.

Viljalla ja Luminkalla oli todella kova vastus. Sarjan voittaja, kiskolainen Aivika Kullas veti Suomen leuanveto ry:n alaisten kisojen naisten kaikkien aikojen toiseksi kovimman tuloksen 42 toistoa.

Enemmänkin lisäpainoleuanvetäjänä itseään pitävä Irina Laasala kävi uusimassa syksyn Suomen Cup kilpailun tuloksensa 21 toistoa sarjassa N alle 70 kg. Kärkikaksikko jäi tällä kertaa saavuttamatta yhden toiston erolla.

Lauri Laasalan uusi oma ennätys 28 riitti alle 100-kiloisten miesten sarjassa neljänteen sijaan.

Vilma ja Helmi jatkavat ladulle

Toistoleuanvedossa ideana on yksinkertaisuudessaan vetää leuka mahdollisimman monta kertaa tangon yläpuolelle. Nilkat pidetään ristiasennossa koko suorituksen ajan. Jokainen veto lähtee veto-komennosta, ja komento tulee välittömästi käsien suoristuttua. Lepäillä saa, kunhan ei irrota tangosta tai laita jalkoja maahan. Yleisiä sarjoja löytyy naisille ja miehille 10 kilon välein, ja ikäsarjat alkavat 40-vuotiaista.

2017 vuonna myös lapsille tuli omat sarjat T/P 7, 11 ja 15-vuotiaat.

Hyvinkään kisoista lähti kotiin tyytyväisiä ja iloisia urheilijoita ja ylpeitä huoltojoukkoja. Huippukunnon ajoittaminen osui kohdilleen, Vilja ja Alarik paransivat parilla toistolla harjoitusennätyksiään ja muillakin vetomäärät oli omaa parasta tulostasoa.

Viljan ja Helmin voimia testataan seuraavaksi laduilla.

– Hiihtokisakausi on aluillaan, joten tällaisesta lajista ei liene yhtään haittaa monipuolisesti urheileville tytöille, tyttöjen äiti Elina Hujanen kommentoi.

Alarik ja Luminka treenaavat leuanvetoa muutamalla sarjalla pari kertaa viikossa.

Jos leuanvedossa kilpaileminen kiinnostaisi, mutta jännittää, voi ottaa rohkeasti yhteyttä sähköpostilla irina.laasala@gmail.com. Olisi hienoa saada lajiin mukaan vielä enemmän akaalaisia.

 

Irina Laasala

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?