Kirkonkylän koulu evakuoidaan joko Akaanporttiin tai urheilukentälle – siirtokoulusta saatu jo kaksi tarjousta

Akaan kaupunki valmistautuu siirtämään Kirkonkylän koulun toiminnan joko Akaanportin yritystaloon Toijalaan tai siirtokouluun, joka pystytettäisiin Kylmäkosken urheilukentälle. Uudet tilat täytyy järjestää loppuvuoden aikana, sillä työsuojeluvaltuutetut päättivät 1. marraskuuta, että työnteko Kirkonkylän koulussa keskeytetään 1.1.2018 alkaen.

Työsuojeluvaltuutettujen päätös perustui professori Tuula Putuksen riskinarviolausuntoon sekä Kirkonkylän koulun kohdekohtaisessa sisäilmatyöryhmässä esiin tulleisiin asioihin. Koulu on monin paikoin homeessa, ja pelkän tilapäiskorjauksen kustannusarvio koulun väistötilatasoiseen käyttöön on yli 260 000 euroa.

Kirkonkylän koulun tontille suunnitellaan parhaillaan uutta koulua. Alustavan arvion mukaan uusi koulu olisi käytettävissä marraskuussa 2018. Tässä tapauksessa väistötiloja tarvittaisiin noin 11–12 kuukauden ajalle. Kirkonkylän koulussa on tällä hetkellä 65 oppilasta 0.–4.luokilla, ja henkilöstöä on yhteensä 8.

Lautakunta esitti suorahankintaa

Sivistyslautakunta käsitteli jo 2.11. kokouksen muissa asioissa Kirkonkylän koulun oppilaille ja henkilökunnalle tarvittavien väistötilojen hankkimista. Lautakunta esitti, että väistötila hankittaisiin suorahankintana ja että tilaelementtirakennusten energiatehokkuus olisi riittävän hyvä.

Akaan kaupunki on pyytänyt tarjouksia suorahankintana mahdollisesti hankittavasta siirtokoulusta, joka sisältää muun muassa kuusi luokkatilaa, henkilökunnan taukotilan ja muita tiloja. Sijoituspaikka olisi Kylmäkosken urheilukenttä Haavistontien varrella, ja vuokra-aika olisi yksi vuosi plus yksi optiovuosi.

Perjantaihin 17.11. mennessä kaupunki on saanut jo siirtokouluista tarjoukset Temporentilta ja Ramirent Finland Oy:ltä. Lisäksi yhdestä yrityksestä on saatu alustava lupauksen tarjouksen jättämisestä. Tarjoukset esitellään sivistyslautakunnan kokouksessa 20.11. ja kaupunginhallituksessa 21.11.

Myös Kirkonkylän koulun henkilökunnan näkemyksiä väistötilavaihtoehdoista esitellään kokouksien yhteydessä.

Akaanportin yritystalo toisena vaihtoehtona

Teknisen toimen ja sivistystoimen johtajien yhteistyönä on selvitetty 3.11. alkaen muitakin vaihtoehtoja. Selvittelyssä ilmeni, että kiinteistöosakeyhtiö Toijalan Moottoritienliittymässä eli Akaanportin yritystalossa on kaupungin omistamia tiloja vapaana siten, että kaikki oppilaat saataisiin sijoitettua rakennukseen.

– Aamu- ja iltapäivätoiminta pitäisi kuitenkin järjestää muualla ja mahdollisimman lähellä Kylmäkosken taajamaa, jotta huoltajien kuljetusmatkat eivät venyisi päivittäin liian pitkiksi. Lapset saataisiin kohtuullisen sujuvasti kuljetettua aamupäivätoiminnan jälkeen Sontulan koululta yritystalolle ja koulupäivän jälkeen yritystalolta takaisin Sontulaan iltapäivätoimintaan, kertoo sivistysjohtaja Tero Kuusisto.

Kuusiston mukaan alustavat arviot kertovat, että Akaanportin yritystalon käyttäminen koulun opetustiloina edellyttäisi suunnittelutyötä ja tilojen muutosrakentamista, joiden yhteenlasketut kustannukset olisivat noin 40 000 euroa.

– Jos päivittäiset kuljetukset Kylmäkoskelta ja Sontulan koululta yritystalolle ja takaisin saataisiin järjestettyä yhdellä autolla, kustannukset kahdeksan kuukauden ajalta olisivat noin 40 000 euroa. Kahdella autolla kustannuksia kertyisi noin 70 000 euroa, Kuusisto kertoo sivistyslautakunnan esityslistalla.

Koska Akaanportin yritystalon mahdolliset väistötilat ovat kaupungin omistamia, sisäisten tilavuokrien osuus olisi Kuusiston mukaan vähäinen.

Yritystalolla on pidetty 16.11. Pirkanmaan pelastuslaitoksen neuvontakäynti. Ympäristöterveyden kanssa on sovittu pidettäväksi katselmus tiistaina 21.11.

Akaanportin alue on liike- ja toimistorakennusten sekä ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten korttelialue. Alueelle voidaan sijoittaa myös julkisten lähipalvelujen tiloja.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Yksi kommentti

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>