Valtuutetun lempipaikka

Sami Rajala viihtyy kotona ja kahviloissa

Sami Rajala tekee kotona usein töitä mutta myös rentoutuu. Rajalan perhe on ollut tyytyväinen päätökseen jäädä asumaan Akaaseen.

Ensimmäisen kauden valtuutettu Sami Rajala (kok) muutti perheineen nelisen vuotta sitten Vantaalta Akaaseen, koska Akaan kaupunki vastasi ensimmäisenä perheen vuokra-asuntokyselyyn. Rajalat olivat tuolloin etsimässä asuntoa Tampereen lähiseudulta. Perheen ei tarvinnut lähteä merta edemmäs, sillä mieleinen koti löytyikin Junkkarista Toijalasta.

–  Koti on minun lempipaikkani. Talo ja ympäristö on sitä, mitä haettiin. Paikka on rauhallinen ja tontti iso. Tässä voi turvallisin mielin olla lasten kanssa, kun liikennettä ei ole paljon, 4- ja 7-vuotiaiden lasten isä toteaa.

Kodin ohella Rajalan lempipaikkoja ovat paikalliset kahvilat, joissa hän käy usein aamukahvilla.

Kotona Rajala rentoutuu ja puuhailee lasten kanssa mutta tekee myös töitä. Riihimäeltä syntyisin oleva Rajala on Hyvinkäällä toimivan suunnittelutoimisto Deemec Oy:n toimitusjohtaja. Yritys tekee teollisuudelle muun muassa mekaniikkasuunnittelua ja teknistä dokumentointia.

Viime kevään kuntavaaleissa toiseksi eniten Akaassa ääniä saanut 43-vuotias Rajala on paitsi valtuutettu myös kaupunginhallituksen jäsen sekä kaupunginhallituksen edustaja elinvoimalautakunnassa. Rajala myöntää olevansa välillä turhautunut päätöksenteon hitauteen.

– Näin yksityisen sektorin työntekijän näkövinkkelistä kunnallinen päätöksenteko on hidastempoista ja samoja asioita käsitellään todella usein. Sitä toivoisi, että päästäisiin nopeasti eteenpäin ja saataisiin kaupungin kokonaisetua ajavia päätöksiä aikaan, Rajala sanoo.

Vapaa-aikaa Rajala viettää pääasiassa perheen kanssa. Hän seuraa ahkerasti myös sosiaalisen median keskusteluja, on innostunut autourheilusta ja treenailee soittoa coverbändinsä kanssa. Rajala soittaa kokoonpanossa kitaraa.

Sami Rajalan mielestä parasta Akaassa on sopivan pieni koko, yhteisöllisyys ja luonnon läheisyys. Myös kaupungin keskusta viehättää.

– Tykkään siitä, että Toijalassa on vielä keskusta. Sitä harvassa paikassa enää on, kun palvelut ja liikkeet ovat siirtyneet automarkettien luo. Täällä ihmiset ovat myös ystävällisiä ja ihmisten kanssa voi jutella. Jos Vantaalla jutteli tuntemattomien kanssa, siihen suhtauduttiin epäillen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?