Akaan kaupunki on kiinnostunut seurakunnan maasta Uudessakylässä

Jukka Saari (vas) ei halua kaupungin ostavan  maata Uudestakylästä.

Akaan kaupunginhallitus päätti 7.11. äänin 6–4, että kaupunki tekee 182 000 euron ostotarjouksen Akaan seurakunnalle Uudenkylän asemakaava-alueella sijaitsevasta 1,82 hehtaarin alueesta. Ostotarjouksen ehtona on, että valtuusto varaa vuodelle 2018 maanhankintaan 229 000 euron määrärahan.

Kaupunginhallituksen jäsen Jukka Saari (vas) esitti, että kyseistä maata ei osteta. Häntä kannatti Sauli Turja (ps). Ostamista vastustivat myös Hannu Järvinen (sd) ja Kirsi NordSarkola (sd).

Ostotarjouksen kannalla olivat Inka Loppi (sd), Jaakko Naakka (vihr), Janita Puomila (kok), Sami Rajala (kok), Tiina Räsänen (kesk) ja Jouko Rytkönen (kok).

Alueelle on kaavoitettu 15 omakotitonttia. Alueen katuja ei ole vielä rakennettu eikä tontteja muodostettu.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentit (2)

 1. Jukka Saari

  Koulujen sisäilmakriisi edellyttäisi hankkimaan Viialan yhtenäiskoulun viereisen maan kokonaan kaupungin omistukseen.
  Kriisin hoitamisen ensisijaisuutta ei tunnisteta. Pidemmän ajan strategian toteuttaminen saisi odottaa vuoden pari ja voimavarat keskittää väistötilanteen ja kunnollisen kouluratkaisun aikaansaamiseen. Se on ehdottoman tärkeää lasten kannalta mutta myös strateginen avainkysymys: osoitammeko olevamme asumisen arvoinen paikkakunta!

  Olen viime keväästä asti kertonut kouluratkaisuun liittyvästä tarpeesta omistaa maata yhtenäisesti Yhtenäiskoulun ympäriltä kaupunkimme asiasta vastaaville tahoille. Asia ei etene, vaikka elinvoimatoimessa tunnistetaan tilanne. Aivan äsken tuli ilmi virkahenkilönkin pohtimana se tosiasia, että rikkonainen maatilanne haittaa siirtokoulutilojen järjestelyä.
  Käytän tässä Akaan Seudun mahdollistamaa kommentointia, koska hallituksen päätöksissä ei tyypillisesti ole vastaesitysten perustelua. Helposti haukutaan jarruksi, kun lukija ei voi perusteluja tietää – tässä tuo koulumaan tarve. Kiitos Akaan Seudulle uutisesta.

  Lisäksi veroprosentin nostotarpeen vähättely vaikuttaa rahan riittävyyteen. Maanhankintamäärärahaa ei tulisi myöntää muuhun kuin kouluasioiden hoitamiseen, kun kaupungin rahat eivät riitä erityisesti valtuuston kunnallisveroprosenttiäänestyksen jälkeen. Se aiheuttaa yli miljoonan leikkaustarpeen.
  Rahantarpeen vähättely osoittaa myös ymmärtämätöntä sisäilmakriisiin suhtautumista: Kylmäkosken väistötiloja varten tarvittaan rahaa ennen uuden koulun valmistumista! Lisäksi tässä Kirkonkylän koulun kohdalla voi tulla maanhankinnan tarve, kun lähellä on mahdollisesti suuremman varoalueen edellyttämää teollisuutta.

  T: Jukkis

  Vastaa
 2. Seppo Ketomäki

  Saaren perusteluissa on enemmän järkeä kuin koko päätöksessä. Mennään tärkeysjärjestyksessä eikä oikeiston säästämisjärjestyksessä. Rakennetaan ne mitä tarvii ja jätetään turhat sotuunelmat siihen saakka kun tärkeämmät työt on suoritettu. Omakotirakentajille ja teollisuudelle löytyy Akaasta valmiita tontteja ja katuja senkun vaan rakentamaan.

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>