Pajantien päiväkodin näyttelyssä on sadan vuoden lelut

Pajantien päiväkodin Haapahapset-ryhmään kuuluvien Viljami Schmandtin ja Kia Kuusiston perheistä tuotiin näyttelyyn muun muassa nalle, koira, kirjoja ja kuvassakin näkyvä vihreä potkutteluetana.

Pajantien päiväkotiin Viialaan on tämän viikon ajaksi pystytetty hieno ja monipuolinen näyttely suomalaiskotien leluista sadan vuoden ajalta. Leluja ovat tuoneet niin lapset, lasten vanhemmat, lasten isovanhemmat kuin päiväkodin henkilökuntakin.

– Tämä on meidän tapamme näyttää, mitä tarkoittaa, että Suomi on 100-vuotias. Tavaraa tuotiin hämmästyttävän paljon, toteaa Aila Kivelä, joka kokosi näyttelyn yhdessä Sirpa Turpeisen ja Erja Mäkisen kanssa.

Kivelä toivoo, että Pajantien päiväkodin lasten vanhemmat ja isovanhemmat tulisivat yhdessä katsomaan näyttelyä ja kertomaan omia leluihin liittyviä muistojaan.

– Jos joku muukin haluaa, niin kyllä tänne pääsee, Kivelä lupaa.

Näyttelyä voi käydä katsomassa Pajantien päiväkodin aukioloaikana 6.30–17.00 tämän viikon perjantaihin saakka.

Pajantien päiväkodin näyttely alkaa ajallisesti nykylasten isoisovanhempien lapsuudesta.

1980-luvulla lapsia johdattivat peliriippuvuuteen muun muassa Donkey Kong -elektroniikkapelit ja Commodore Amiga-mikrotietokone.

 

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentit (7)

 1. Aila Kivelä

  No höh! Ei mun pitänyt kirjoittaa samaa tekstiä uudestaan, vaan piti sanoa, että päiväkodin aukioloaikana tervetuloa katsomaan näyttelyä!

  Vastaa
 2. Rick Dangerous

  Kyllä Nepa ja Amiga pelejä pelattiin lähes riippuvuuteen asti. Mahtavia koneita, paljon rakkaita muistoja! Ei tietenkään mitään siihen verrattuna kuinka nykypäivän tenavat kulkevat niska kyyryssä kännykkä kädessä 24/7. Amigat ja Nepat piti sentään jättää kotiin kun oli muuta tekemistä.

  Vastaa
 3. Mikko Peltoniemi

  Kiitos aukiolopäivityksestä Ailalle. Lisäsin juttuun. Ja kyllä, muistelin omaa lapsuusaikaa, ja omalta osaltani nimenomaan Donkey Kongeja.

  Vastaa
 4. PN

  Ainoa mikä Amigassa vähän tökkii näin jälkikäteen oli se kun siinä kuusnepasta poiketen kertyi jotain hyötyohjelmistoja jotka diginativoi meikäläistä pikkasen. Mutta onneksi oon saanut tietokoneen hyötykäpistely-nimisen apinan ravistettua selästäni ja nykyään vaan pelaan.

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>