Huuliharpun maailmanmestari esiintyy Akaassa

Toijalassa perjantaina esiintyvä Carlos del Junco on uudistanut huuliharpunsoittoa.

Huuliharpun maailmanmestari Carlos del Junco esiintyy Nina’s Cafe Placessa perjantaina 17.11. kello 18 alkaen.

USA:n ja Euroopan harpistipiireissä Carlos del Junco (syntynyt 1958) rankataan maailman johtaviin nimiin erityisesti huuliharpunsoiton uudistajana. Kuubassa syntynyt del Junco on kotimaassaan Kanadassa voittanut lukuisia kilpailuja.

Neljätoistavuotiaana harpunsoiton aloittanut del Junco on soittanut erilaisissa bändikuvioissa bluesista fuusio-jazziin. Vuonna 1993 hän osallistui Hohnerin huuliharpputehtaan järjestämiin huuliharpunsoiton maailmanmestaruuskilpailuihin ja voitti sekä blues- että jazz-sarjan.

Carlos on tutkinut laajasti huuliharpun ilmaisumahdollisuuksia. Hän huomasi, että diatonisen huuliharpun rajoituksia voi kiertää ylipuhallustekniikalla. Ylipuhaltamalla voi siis löytää puuttuvat ”mustat koskettimet”, joihin yleensä käytetään kromaattista huuliharppua eli hän pystyy soittamaan esim. c-duuriharpulla kromaattisesti.

Carlosin soitto on maanläheistä musiikkia, jossa on country-bluesille ominaista polyrytmisyyttä, New Orleans -rytmiikkaa ja musiikillista ilottelua.

Carlosin kitaristina toimii bluesmies Jukka Mäkinen. Akaan Setlementti ry:n järjestämään konserttiin on vapaa pääsy.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>