Kaupunginhallitus palautti Mäntymäen myynnin valmisteluun

Mäntymäen vanhainkoti Viialassa on 38-paikkainen. 

Mäntymäen vanhainkodin myynti sai uuden käänteen tiistaina Akaan kaupunginhallituksessa, kun kaupunginhallitus päätti äänin 5–6 palauttaa asian valmisteluun.

Jukka Saari (vas) esitti asian palauttamista valmisteluun niin, että päätöksen yhteyteen valmistellaan palvelun tuottamisen valvonnan suunnitelma ja laskelma valvonnan kustannuksista. Ehdotusta kannattivat äänestyksessä Saaren lisäksi myös Hannu Järvinen (sd), Inka Loppi (sd) ja Sauli Turja (ps) sekä varajäseninä paikalla olleet Kirsi Vaittinen (sd) ja Kirsi NordSarkola (sd).

Va. kaupunginjohtajan BriittaLiisa Sinivuoren pohjaesitystä Mäntymäen myynnistä Esperi Care Oy:lle kannattivat  Janita Puomila (kok), Sami Rajala (kok), Tiina Räsänen (kesk) sekä varajäsenet Jaakko Naakka (vihr) ja Jouko Rytkönen (kok).

Jukka Saaren mukaan vastuu valvonnan järjestämisestä on oleellinen osa kaupunginhallituksen velvollisuutta sovittaa yhteen kaupungin tehtäviä.

Kommentit (10)

 1. Hallitus ei kunnioita mitään, eikä ketään... Kunnioittaako joku vielä hallitusta?

  Valtuusto ilmaisi jo toisen kerran selvästi tahtonsa, mutta silti valtuutettu Saari kehtaa ehdottaa asian palautamista valmisteluun. Enemmistö vielä menee ja kannattaa tätä esitystä. Päätelmä: KH:lla on rooli täysin hukassa – vaihtoon sanoo järki.

  P.S. Oman työn valvonnasta on varmaan valmiina valvontasuunnitelmat ja oman tuotannon valvonnan hinnat. No ei ole, sillä nämä samat jarrumiehet ovat jo vuosia pitäneet huolen siitä, ettei kaupungin prosesseja avata tai tuotettujen palveluiden yksikköhintoja avata.

 2. Tuomo Smått

  Jotta tämä olisi Jukka Ahosen kuuvaama vastuullinen esitys, olisi valtuutettu Saaren syytä kertoa, miksi hän ei ole tehnyt näitä huomioitaan asian aikaisemmissa käsittelyvaiheissa. Kuten Anton jo toteaa, on kyseessä vahvasti säädellyn palvelun tuottaminen, joten valvontatarpeen ylikorostaminen vaikuttaa tarkoitushakuiselta mielikuvamarkkinoinnilta, ei vastuullisuudelta.

  Lisäksi olisi kiinnostavaa kuulla, mistä korvaavat säästöt on tarkoitus tehdä? Ei tämä jatkuva ein hokeminen kaupunkilaisista tunnu erityisen vastuulliselta. Vastuullisuutta on rohkeus muuttua ja uudistua – vanhasta on luovuttava saadakseen uutta.

  P.S. Vanhoja rakenteita suojelemalla saa aina sitä samaa. Akaassa se on tarkoittanut viime vuosina 0,5% kunnallisveronkorotusta per vuosi.

 3. Jarmo Pirttijoki

  Saaren esitys oli asiallinen ja laillinen,ei ole Jukka Saaren syy,että valtuuston on myynyt”Esaun ”tapaan esikoisoikeutensa, vaikka ”parempien” kaupunkilaisten valtuutetut ei näytä piittaavan ohjeista-ja johto säännöistä tippaakan silloin,kun oma-asia on kyseessä.

 4. Työtön tuleva vanhus

  Muistakaahan nyt kaiken huumanne keskellä että tässä on kyse myös ihmisten työpaikoista! Henkisesti ja fyysisesti raskasta työtä tekevät hoitajat pelinappuloina…ainiin mutta nehän onkin vain pienipalkkaisia naisia (sarkasmia).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?