Hääyön pareja vihitään 15.12. Akaan kirkossa

Hääyö järjestetään Akaan kirkossa.

Akaan seurakunta järjestää hääyön kuudetta kertaa. Hääyö tarjoaa pareille mahdollisuuden avioitua kirkossa, mutta silti ilman suuria juhlajärjestelyitä joulukuun iltana.

Hääyön pareja vihitään Akaan kirkossa perjantaina 15.12.2017 kello 16–23. Vihittävät parit voivat ilmoittautua kirkkoherranvirastoon (puh. 040 3583342, osoite Sontulantie 1, ma–to 9–12 ja 13–15 sekä pe 9–12). Parit voivat ottaa yhteyttä myös hääyön pappeihin Ali Kulhiaan, Tero Kupariseen, Mari Pakkaseen, Kukka Salmiovirtaan tai Riina Saastamoiseen. Ilmoittautuminen päättyy torstaina 7.12.

Vihkimistä edeltää avioliiton esteiden tutkinta, joka tehdään joko kirkkoherranvirastossa tai maistraatissa hyvissä ajoin ennen vihkimistä, kuitenkin viimeistään torstaina 7.12. Lisätietoja saa molemmista paikoista.

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on rippikoulun ohella se, että morsian ja sulhanen kuuluvat evankelis-luterilaiseen kirkkoon tai että toinen on kirkon jäsen ja toinen kuuluu muuhun kristilliseen uskontokuntaan.

Papit ottavat yhteyttä ilmoittautuneisiin vihkipareihin ja sopivat kunkin parin kanssa yksityiskohdista. Pari voi keskustella musiikista kanttorien Marja Karhun tai Juha Salmesvuoren kanssa varsinkin, jos on erikoistoiveita.

Akaan seurakunta tarjoaa kakkukahvit hääyönä vihittäville pareille ja heidän läheisilleen, enintään 10 henkilölle. Papilta saa lisätietoa myös tästä. Kampaamo Klippis ja Timon kuvakauppa toimivat yhteistyössä seurakunnan kanssa hääyössä.

Ali Kulhia

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?