Valtuutetun lempipaikka

Yhteisöllisyys yllätti Janita Puomilan

Janita Puomilan mukaan naapureiden välille Hukarissa on muodostunut vahva side. Puomilat olivat kadun ensimmäiset asukkaat.

Ensimmäisen kauden valtuutetun Janita Puomilan (kok) mukaan parasta Akaassa on palvelujen läheisyyden ja hyvien yhteyksien lisäksi yhteisöllisyys. Tamperelaissyntyinen Puomila antaa kiitokset erityisesti naapurustolleen, jonka hän nimeää myös lempipaikakseen. Puomiloiden nelihenkinen perhe asuu Viialan Hukarissa, jonne omakotitalo valmistui vuonna 2006.

– Tampereella olin tottunut siihen, että oli kaverit, mutta naapureiden kanssa ei oltu missään tekemisissä. Täällä on enemmän sitä, että kaikki toimivat keskenään ja toistensa kanssa, Janita Puomila perustelee.

Puomilan mukaan tarvittaessa tarjolla on niin lastenhoito- kuin kuljetusapuakin ja lapsille löytyy läheltä leikkikavereita. Kaksi kertaa vuodessa valtuutetun kotikadulla pidetään omat olympialaiset.

Viialaan Puomilat toi tilastomatematiikka. Kun tietojenkäsittelyä Tampereen ammattikorkeakoulussa opiskellut Janita vertaili koulutyössään omistusasumisen ja vuokralla-asumisen kuluja, tutkimus osoitti oman asunnon olevan järkevämpi valinta.

– Ensin etsimme asuntoa Tampereelta, mutta samalla rahalla, jolla täältä sai omakotitalon, olisi Tampereella saanut kaksion keskustasta.

34-vuotias Puomila istuu Akaan valtuuston lisäksi kaupunginhallituksessa sekä on teknisen lautakunnan varajäsen. Päivätyönään hän työskentelee vanhempiensa omistamassa perheyrityksessä, joka valmistaa, myy ja markkinoi Kurastoppari-ovimattoja sekä jalkinetuotteita.

Kunnallisten luottamustehtävien lisäksi Puomila toimii Viialan yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana. Vapaa-ajalla perhe mökkeilee, veneilee ja tekee autoretkiä. Puomilat ovat useana vuonna osallistuneet muun muassa klassikkoharrastajien Mama´s Classics -autoilutapahtumaan. Perheen klassikkoauto on 91-vuosimallin Porche 911 964, Carrera 2. Puomiloilla on myös vanha Porche-merkkinen traktori, joka seisoo kodin pihalla.

Juttusarjassa Akaan valtuutetut esittelevät lempipaikkansa ja puhuvat muutakin kuin politiikkaa. 

Yksi kommentti

  1. Reinikainen

    Työmiehenkatu ei muuten ole mikään Porschen kiihdytyskaista, vaikka ne hidastepomput varmaan ovatkin houkuttelevat startti ja stoppi-viivat. Ja ei tämä nillitys koske vain Porschea, kyllä siellä Hukarissa valitettavasti muutkin ajaa yli 40km/h tuolla tiellä. Ei pitäisi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?