Toijalan Seudun Reserviläisten talkoissa syntyi 112 seppelettä

Havuseppeletalkoot pidettiin Saajanmajalla. Kuva: Juhani Kuisma.

Toijalan Seudun Reserviläisten järjestämät itsenäisyyspäivän seppeletalkoot olivat lauantaina 28.10. Saajanmajalla. Osallistujia oli runsaasti, sillä paikalle saapui 37 henkilöä.

Työt jaettiin siten, että ulkona tehtiin valmiita lyhyitä havuja. Joku keksikin, että tekijät ovat varsinaisia ”pätkätyöntekijöitä”. Koska ulkona oli vesi- ja räntäsadetta, seppeleet sidottiin lämpimissä sisätiloissa. Talkooväelle Toijalan Seudun Reserviläiset tarjosi aamupäiväkahvit sekä soppalounaan. Jälkiruokana oli kahvit ja pullat.

Saadun palautteen mukaan järjestelyt olivat mainiot. Varsinainen seppeleiden teko oli mieluista, ja osallistuminen tällaiseen talkoisiin oli kunnia-asia sekä osalle varsin henkilökohtainen tapahtuma.

Kaikki olivat sitä mieltä, että sankarivainajille pitää tehdä seppeleet. Tässä yhteishengessä saimme tehtyä lähes kaikki valmiiksi ja lopulta valmiita seppeleitä tulikin yhteensä 112 kappaletta.

Loput puuttuvat seppeleet tekee SPR Toijala. Lisäksi osa tekijöistä otti vielä mukaansa materiaalia, joista he tekevät seppeleitä.

Materiaalin seppelepohjat sekä sidontaan käytetyn rautalangan antoi tätä tapahtumaa varten Huhtalan Kukkakauppa.

Paikalla oli yksittäisten ihmisten lisäksi tekijöitä seuraavista yhdistyksistä: Toijalan Seudun Reserviläiset, Toijalan Seudun Reserviupseerikerho, Toijalan Seudun Maanpuolustusnaiset, Toijalan Seudun Sotainvalidit, Valkeakosken Seudun kehitysvammaisten Tuki, Toijalan Martat, Akaan Kansalliset Seniorit, LC Toijala Arvo Ylppö, LC Toijala, Akaa ladyt.

Seppeleet asetetaan paikoilleen sankarihaudoille Toijalassa itsenäisyyspäivänä 6.12. kello 8 alkaen. Omaisille olemme varanneet puoli tuntia aikaa asettaa oman sukunsa sankarivainajan kohdalle seppeleen. Tämän jälkeen reserviläiset ja upseerit asettavat loput seppeleet.

Kiittäen kaikkia osallistujia

Tapahtuman järjestänyt  Toijalan Seudun Reserviläiset

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?