Huijarit ovat myyneet kalentereita Sontulan koulun ja partiolaisten nimissä

Toijalassa on viime päivinä liikkunut kalenterimyyjiä, jotka ovat valheellisesti väittäneet myyvänsä kalentereita Sontulan koulun tai partiolaisten hyväksi.

Sontulan koulun rehtori Hanna Honkamäki kertoo, että kalentereita on kaupiteltu Sontulan koulun nimissä Toijalan taajamassa. Myyjät ovat väittäneet tuoton menevän luokkaretkien rahoittamiseen. Honkamäen saaman tiedon mukaan samanlaisia kalentereita on ollut myynnissä Toijalan S-marketilla eurolla, ja ovella myyjät olivat kaupitelleet niitä kolmella eurolla.

Honkamäki korostaa, että Sontulan koulu ei tällä hetkellä myy mitään.

– Olemme aikaisemmin tänä syksynä myyneet pienen erän joulukortteja, mutta niiden myynti on jo loppunut. Ne oli selkeästi pakattu ja niissä oli Sontulan koulun tarrat ja tiedot, mihin rahat menevät. Kalentereita ei ole myynnissä eikä tule. Jos joku väittää rahojen tulevan Sontulan koululle, se on ihan puppua.

Partiolaiset eivät myy suklaakalentereita

Partiolaisten kalenteri näyttää tänä vuonna tältä. Kalenterit ovat joka vuosi erilaisia. Kalenteri alkaa ensimmäisestä adventista.

Partiolaisten nimissä on kaupiteltu suklaajoulukalentereita Toijalassa ainakin Rauhanummen alueella sekä Mustanportintien ja Valtatien kerrostaloilla. Paavo Helenius Toijalan Eräveikoista kertoo, että myyjinä on ollut poikakaksikko. Myyjät ovat olleet liikkeellä ainakin tällä viikolla.

– Tämä tuntuu olevan lähes jokasyksyinen ongelma. Ei ole ensimmäinen kerta, kun partiolaisten nimissä myydään Ässältä ostettuja euron–kahden suklaakalentereita vitosella ja kääritään voitot taskuun, Helenius toteaa.

Heleniuksen mukaan muutaman tekijän nimet ovat jo tiedossa.

Hän muistuttaa, että partiolaisten myymät kalenterit on perinteisiä pahvisia adventtikalentereita eivätkä suklaa- tai muita karkkikalentereita. Pahvikalentereiden lisäksi Toijalan Eräveikoilla on myynnissä partiojoulukorttipaketteja sekä itsenäisyyskynttilöitä.

– Yleensä partion myyjillä on huivi kaulassa. Tästä poikkeuksena ovat sudenpennut, jotka ovat aloittaneet tänä syksynä ja saavat huivin vasta itsenäisyyspäivänä. Lisäksi kaikilta myyjiltä pitäisi löytyä A4-paperin kokoinen infokirje, josta löytyy lippukunnan yhteyshenkilötiedot, Helenius kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?