Leijona Futsalin voittoputki katkesi

Jussi Nyström laukoi Leijona Futsalin avausmaalin lauantaina. Kuvat: Tuukka Nyström.

Lauantain Futsal-Liiga -kamppailu Toijalan Monitoimihallilla oli tuttuun tyyliin värikäs ja viihdyttävä. Valitettavasti lopputulos oli kotijoukkueen kannalta katkera, kun vierasjoukkue ja hallitseva mestari Sievi FS vei kaikki kolme sarjapistettä Pohjanmaalle lukemin 5–6 (1–4).

Leijona Futsalin peli kaatui heikkoon avausjaksoon. Sievi pääsi liian pitkälle karkumatkalle, eikä kotijoukkueen loppukiri enää riittänyt kuin maalin päähän. Tappiosta huolimatta pelissä oli kuitenkin paljon myös hyviä elementtejä. Kotijoukkue rakensi vieraitaan enemmän maalipaikkoja, mutta molempien maalien edustoille täytyy nyt löytää vielä väkisin parannusta, kun matka jatkuu kohti kevättä.

Avausjaksolla Leijona Futsal hukkasi muutaman maukkaan maalipaikan, kun taas pohjanmaalaiset viimeistelivät hurjalla tehokkuudella. Puolustuspeliin kokonaisuudessaan jäi roimasti parannettavaa, mutta mitenkään jyrän alla kotijoukkue ei ollut. Vieraat vaan tuntuivat tekevän maalin jokaisesta paikastaan. Jussi Nyströmin kavennusosuma jäi avausjakson laihaksi lohduksi Sievin osoittaessa, miten maalipaikkojen viimeistely täytyy hoitaa, mikäli mestaruuksia haluaa voittaa.

Toinen jakso oli selvästi parempaa Leijonaa. Se löysi omaan puolustuspeliin asennetta, ja pienet marginaalit kääntyivät enemmän ja enemmän akaalaisille. Hyökkäyspäässä puolestaan alettiin löytää maalitilanteisiin sopivampaa sekoitusta rentoutta ja maalinteon kiimaa. Mika Jussila teki tehot 2+1, ja mies valittiinkin kotijoukkueen parhaaksi peluriksi. Myös Nyström iski iltapäivän toisensa, ja Dusan Milojevic osui kertaalleen. Aika kuitenkin loppui kesken, ja näin Sievi pääsi nappaamaan Leijonan nenän edestä täyden pistepotin.

Tappio tarkoittaa sitä, että neljän pelin voittoputki on nyt historiaa, ja uuden putken rakentaminen täytyy aloittaa nollista. Sitä Leijona Futsal lähtee käynnistämään Jyväskylään, jossa sunnuntai-illan ottelussa vastaan asettuu tällä hetkellä liigan jumbona oleva Liikunnan Riemu.

Vierasjoukkue puolusti viime hetkillä fyysisesti.

Sievi oli lauantaina vahvempi. Aleksi Pirttijoki taistelee pallosta.

Sievi puolusti lauantaina hiukan kotijoukkuetta tiiviimmin.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?